Românii au cheltuit cu 25% mai mulți bani pentru vacanțe, de Black Friday 2022, față de anul trecut

După eliminarea restricțiilor COVID, românii au reînceput să cheltuiască bani pentru vacanțe în țară, în ciuda crizei economice care se prefigurează. 

15 nov. 2022, 10:35
Românii au cheltuit cu 25% mai mulți bani pentru vacanțe, de Black Friday 2022, față de anul trecut

De Black Friday 2022, valoarea rezervărilor pentru sejururi în stațiuni de pe litoralul autohton, pentru vara viitoare, depășește 2 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 25% față de ediția precedentă. Cifrele sunt influențate de eliminarea restricțiilor COVID, de scumpirile masive dar totuși, creșterea este consistentă, având în vedere contextul economic ce pune probleme serioase unui număr din ce în ce mai mare de români.

Ca de obicei, în România, Black Friday a fost prelungit. Ediția din 2022 a început vineri, pe 10 noiembrie și s-a încheiat duminică, pe 13 noiembrie.

Cel mai ieftin pachet de vacanță achiziționat de Black Friday 2022 a costat 150 de lei, un pachet ce include trei nopți de cazare la un hotel de trei stele, din Eforie Nord, pentru finalul lunii mai.

Cel mai scump pachet rezervat de Black Friday a costat 3.600 de euro, echivalentul a 18.145 de lei. Este vorba despre un sejur all inclusive de șapte nopți, pentru șase adulți, la un hotel de patru stele în stațiunea Mamaia Nord, în plin sezon.

 

Ofertele de vacanță cele mai populare în rândul românilor

 

Cele mai căutate pachete de vacanță au fost cele cu servicii all-inclusive, la hoteluri de trei și patru stele.

„Cifrele confirmă trendul pe care îl estimăm pentru sezonul estival 2023: românii se vor orienta în special către unitățile de cazare cotate ca fiind bune și foarte bune, iar mulți vor urmări ofertele speciale lansate pentru aceste unități de cazare.

Tocmai de aceea, discounturile acordate de Back Friday i-au determinat pe mulți să-și rezerve acum vacanța pentru vara viitoare”, a declarat Ionuț Nedea, CEO la LitoralulRomânesc.ro.

Maratonul „Black Friday” va continua. Se va extinde pentru încă un weekend, pentru intervalul 17-20 noiembrie. Sejururile vor putea fi achitate și cu vouchere de vacanță. Sumele plătite sunt nerambursabile, iar plățile trebuie efectuate cel târziu luni, 21 noiembrie.