Românii au devenit a doua cea mai mare comunitate non-britanică din Regatul Unit. I-am depăşit pe indieni şi pe irlandezi

Migraţia românilor către Marea Britanie a crescut spectaculos în ultimul an, după cum relevă cifrele Oficiului Naţional de statistică de la Londra.

24 mai 2018, 16:42
Românii au devenit a doua cea mai mare comunitate non-britanică din Regatul Unit. I-am depăşit pe indieni şi pe irlandezi

Peste 100.000 de români au plecat în Anglia în decursul unui an, creşterea procentuală fiind de 25% şi, din datele pe care le are Oficiul Naţional de Statistică de la Londra, numărul conaţionalilor noştri rezidenţi în Regatul Unit a ajuns la 411.000.

Potrivit statisticilor, Marea Britanie are o populaţie de 65,17 milioane locuitori, 6.2 milioane dintre aceştia fiind de alte naţionalităţi decât britanică. Dintre aceştia, 3,8 milioane, adică un procent de 61%, provind din ţări ale Uniunii Europene. Cea mai spectaculoasă creştere este cea a emigraţiei din România, ţara noastră urcând pe locul doi în topul celor cu cei mai mulţi emigranţi în Marea Britanie.

Primul loc este ocupat de Polonia, cu aproximativ un milion de emigranţi, în timp ce pe locul trei, cu 61.000 mai puţini migranţi decât România, se află Irlanda (350.000). India a căzut pe locul 4, cu un număr de 346.000 migranţi în Marea Britanie.