Românii au plecat cu trenurile la muncă în Austria

A plecat trenul spre Austria, din Timisoara, plin cu români care merg în străinătate ca sa fie îngrijitori pentru bătrânii de acolo. Cu speranta ca vor avea un trai mai bun au plecat lăsându-şi familiile şi prietenii acasă.

11 mai 2020, 05:42
Românii au plecat cu trenurile la muncă în Austria

La Gară s-a făcut control epidemiologic, după care la urcarea în tren au fost verificate actele oamenilor. Trenul are 10 vagoane tip cusetă: cinci sunt de la CFR, cinci sunt din partea austriaca. 

In tren conditiile de deplasare sunt foarte stricte.

„Mi-au spus ca nu am voie sa ies din vagon, numai daca ma duc la baie, asa ca trebuie sa stai aici in compartiment. Si acum sunt intr-un compartiment, singura, totul a fost ok. Speram ca o sa ajungem cu bine. Speram ca o sa avem un drum bun”, povesteşte o femeie, potrivit România TV.

„Am 64 de ani, plec de 8 ani, e bine. De ce plecati? Pentru banii putini din Romania. Merg sa ii ingrijesc batrani. Merg la o batrana de 97 de ani. Nu are familie, i-a murit sotul, nu avea copii. Nimic nu ne lipseste. Câştig 50 de euro pe zi, 1400 pe luna. Sunt multumita”, a povestit o altă femeie. 

Tunde, o tânără de 32 de ani din Arad si-a lasat familia acasa și a plecat in Austria pentru un salariu de 1400 de euro pe luna.

Citeşte şi Rareş Bogdan: „Asistenţii sociali plecaţi în Austria înlocuiesc alţi români care nu mai pot fizic şi psihic”