Românii au prins gustul vacanţelor exotice. Vezi cât costă un sejur printre lei, hiene şi Masai

Românii cu dare de mână au începând de anul trecut posibilitatea cumpărării unui pachet turistic într-adevăr exotic. Aceştia vor putea petrece o săptămână în Africa, printre lei, hiene şi elefanţi. Costul unei astfel de aventuri în doi se ridică la aproximativ 5.000 de euro.

14 aug. 2013, 09:52

Touroperatorul Paralela 45 a organizat de Revelionul 2012-2013 un charter către Kenya şi va mai organiza şi pentru 2014 un charter pe aceeaşi destinaţie, semn că românii nu se dau în lături de la o vacanţă exotică cu adevărat.

„A fost, poate, un risc, dar cine nu riscă nu câştigă. Însă avionul pe destinaţia Kenya a fost plin, ceea ce a dovedit că românii doresc şi destinaţii alternative”, a spus Traian Bădulescu, consultant în turism.

Vacanţa exotică se va desfăşura în perioada 4-11 ianuari 2014. „Vârful sezonului turistic este în lunile ianuarie şi februarie, un anotimpul fierbinte şi uscat în Africa, fiind considerat cel mai plăcut. Tot atunci păsările din Kenya vin în stoluri mari spre lacurile din zona Marii Falii”, a precizat Traian Bădulescu.

Pachetul turistic conceput de Paralela 45 include zbor cu avionul şi cazare cu servicii de masă în funcţie de opţiunea turistului, doar în hoteluri de 4 şi 5 stele. „Timp de două nopţi, turiştii vor sta în parcul naţional Tsavo Est. Preţurile variază între 1932 şi 2137 de euro locul în camera dublă, cu servicii de masă de la demipensiune până la all inclusive”, a precizat Traian Bădulescu.

La preţul plătit de turist pentru pachetul turistic se mai adaugă taxa de aeroport, 295 de euro şi încă 50 de dolari taxa de viză.

Turiştii care vor face safari în parcul naţional Tsavo vor putea vedea în mediul lor natural zebre, gazele, girafe, impala, bivoli, elefanţi, lei, gheparzi şi multe specii de păsări. De asemenea, Kenya are o popuaţie diversă alcătuită din 40 de triburi. Cei mai faimoşi sunt localnicii înalţi îmbrăcaţi în roşu din tribul Masai, care încă duc o viaţă semi-nomadă.

Înscrierile pentru excursia ce va avea loc anul viitor se vor face până în data de 15 octombrie a acestui an.