ROMANII AU TALENT a avut 2,6 milioane de telespectatori pe minut

ROMANII AU TALENT. Prima ediţie a noului sezon al emisiunii "Românii au talent", difuzată vineri seară, la Pro TV, a fost urmărită de aproape 6 milioane de spectatori în minutul de aur, înregistrat la 22.16, show-ul doborând şi propriul record în ceea ce priveşte cota de piaţă, informează televiziunea.

15 feb. 2014, 15:48
ROMANII AU TALENT a avut 2,6 milioane de telespectatori pe minut

ROMANII AU TALENT. Potrivit Kantar Media, la nivelul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, Pro TV a obţinut o medie de 25,4 puncte de rating şi 53% cota de piaţă, de peste opt ori mai mult decât Antena 1, următoarea clasată, cu 3,1 puncte de rating şi 6,4% share. Mai mult, show-ul de vineri şi-a doborat încă un record propriu, atingând cea mai înaltă cotă de piaţă a unei ediţii de lansare din toate cele patru sezoane de până în prezent ale emisiunii „Românii au talent”: 53% share.

„Românii au talent” a fost show-ul preferat vineri şi de publicul din mediul urban, segment pe care Pro TV a înregistrat 24,8 puncte de rating şi 44,5% cotă de piaţă, la o diferenţă uriaşa de Antena 1, cu un rating mediu de 2,7 puncte şi 4,9% cotă de piaţă. Aproape 2,6 milioane de spectatori din oraşe au urmărit fiecare minut al competiţiei talentelor.

ROMANII AU TALENT. În ceea ce priveşte publicul naţional, o medie de aproape 5 milioane de români au urmărit show-ul de divertisment în intervalul orar 20.30 – 23.05, iar Pro TV a înregistrat un rating mediu de 25,8 puncte şi 46,1% share, urmat de Kanal D, cu 3 puncte de rating şi 5,3% cota de piaţă. Antena 1 a coborât pe locul al treilea în clasamentul naţional al audienţelor, cu 2,4 puncte de rating şi 4,2% cota de piaţă.

Din acest an, publicul din faţa micilor ecrane va avea parte de o experienţă totală marca „Românii au talent”: se va bucura atât de spectacolul de pe scenă, cât şi de ceea ce se petrece în culise. Telespectatorii vor putea urmări ce fac juriul şi prezentatorii în pauzele dintre show-uri, ce au făcut pe drum, în deplasări şi în timpul liber, precum şi discuţiile spumoase dintre aceştia.

Mai mult decât atât, din sezonul acesta, concurenţii care vor reuşi să îi lase fără cuvinte încă din etapa preselecţiilor pe Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre au şansa să intre direct în semifinale. Juriul le va acorda celor mai buni „biletul verde”, care îi va trimite în penultima fază a concursului.

Marele premiu al concursului este în valoare de 120.000 de euro, iar premiul pentru originalitate, de 10.000 de euro.

ROMANII AU TALENT 2014: Pro TV a dat startul unui nou sezon al show-ului „Românii au talent”, emisiunea de divertisment care a bătut toate recordurile de audienţă, vineri, de la ora 20.30, fiind puse în joc marele premiu de 120.000 de euro, dar şi premiul pentru originalitate, de 10.000 de euro.

Momentul serii a fost oferit de Ştefan Popescu, de 56 de ani, care a fost adus la emisiune de soţia sa. Ştefan Popescu, şofer pe basculă, a demontrat că niciodată nu e prea târziu să-ţi indeplinesti visele, daca ai talent adevarăt.

„Asta e moment „Romanii au talent”! Este ceea ce visam noi, cei din juriu”, i-a spus Mihai Petre absolut incantat de vocea lui şi de felul in care s-a prezentat pe scenă.

ROMANII AU TALENT 2014: VEZI AICI MOMENTUL OFERIT DE ŞTEFAN POPESCU

La final, Andra i-a oferit un mare „DA”, la fel cum au facut şi colegii ei din juriu.

Un al moment apreciat de juriu a fost cel oferit de olteanul Cătălin Mihalache, care are 46 de ani şi poate desena cu orice parte a corpului.

El i-a uimit pe juraţi şi pe spectatori, după ce a desenat cu ambele mâini în acelaşi timp şi cu un picior.

ROMANII AU TALENT 2014: CUM A DESENAT CĂTĂLIN

„E prima data când imi place cineva care pictează sau desenează. Fantastic! Mi se pare ca sunteţi şi un concurent serios la premiul pentru originalitate”, i-a spus Mihai Petre.

„Aveti talent cu carul, bravo!”, a tinut Andra sa-l laude, la randul ei.

Unul dintre cele mai amuzante momente ale serii de vineri a fost cel oferit de Andrei Militaru, care a venit insoţit de un aspirant la titlul de erou din sezonul al treilea, pe nume Emanuel. De aceasta data, cel din urma nu a impresionat prin talentul sau, ci prin multitudinea de… chiloţi.

„Sper să nu iau toate X-urile măcar”, a mărturisit Andrei inainte să-şi inceapa numărul de muzica şi dans.

Incredibil, dar adevarat, a reusit ce şi-a propus, chiar daca Andra era la un moment dat tentată să apese butonul roşu, speriata de ceea ce faceau tinerii pe scenă.

„Trebuie să dau X, că poate îşi dă jos chilotii şi nu mai are nimic pe dedesubt”, a spus ea.

„Momentul a fost o dileala totala, pe care in mod normal nu stiu daca as fi apreciat-o. Dar tu m-ai surprins placut, pentru ca ai replica si, pana la urma, canti bine (…) Sunteti placerea mea vinovata sezonul asta”, a fost de parere Mihai Petre.

ROMANII AU TALENT 2014: imagini din culise

Din acest an, publicul din faţa micilor ecrane va avea parte de o experienţă totală marca „Românii au talent”: se va bucura atât de spectacolul de pe scenă, cât şi de ceea ce se petrece în culise. Telespectatorii vor putea urmări ce fac juriul şi prezentatorii în pauzele dintre show-uri, ce au făcut pe drum, în deplasări şi în timpul liber, precum şi discuţiile spumoase dintre aceştia.

Mai mult decât atât, din sezonul acesta, concurenţii care vor reuşi să îi lase fără cuvinte încă din etapa preselecţiilor pe Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre au şansa să intre direct în semifinale. Juriul le va acorda celor mai buni „biletul verde”, care îi va trimite în penultima fază a concursului.

Un astfel de „bilet verde” a primit cvintetul vocal Anatoly, care le-a asigurat un loc în semifinale.

„Am venit aici să bucuram sufletele românilor cu muzica pe care o interpretam”, au spus ei inainte sa intre pe scena şi chiar asa s-a intamplat, pentru ca grupul Anatoly a fost foarte apreciat atât de membrii juriului, cât şi de spectatori.

„Eu cred ca aveti toate calitatile necesare pentru a ajunge foarte departe”, le-a transmis Mihai Petre si le-a oferit un DA, la fel ca Andra.

Iar Andi Moisescu le-a dat cea mai buna veste posibila: „Dupa cum stiti, etapa imediat urmatoare este etapa in care urmeaza sa eliminam niste acte artistice ca sa ajungem la numarul mic necesar semifinalelor. Anul acesta, insa, exista o singura ocazie pentru un singur act artistic sa mearga direct in semifinala. E un fel de bilet de aur, asa incat, dragii mei, nu numai ca primiti si de la mine un DA, dar in ce va priveste ne vom vedea direct in semifinala, e al vostru”.

Tot în prima ediţie a sezonului 4, Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu au rămas fără cuvinte când au dat din nou ochii cu unii dintre cei mai perseverenţi candidaţi la titlul de „cel mai talentat român”. Georgeta Gulan, „febleţea” lui Mihai Petre, a revenit pentru a patra oară pe scena concursului. Juriul l-a revăzut şi pe Lucian Isar, cântăreţul de muzică populară nemulţumit şi cârcotaş, care s-a hotărât să îşi mai încerce norocul încă o dată. O altă figură cunoscută juriului a fot dansatorul Florin Jelezoglu, dezamăgit în trecut de criticile primite, dar la fel de ambiţios ca şi până acum.

De această dată, unul dintre aceştia a reuşit să treacă în etapa următoare: este vorba de Lucian Isar, căruia nu i-a venit să creadă când a primit doi de „Da”, de la Mihai Petre şi Andi Moisescu.

Andrei Mihnea Cerbu, de 11 ani, a încheiat seara cu un moment deosebit. El a impresioant cântat la chitară ca un adevărat profesionist.

„Eu, cu o chitara in brate, devin chitarist. Dar drumul spre un chitarist adevărat e lung, foarte lung. Idolul meu e Gary Moore, dar eu vreau să cant in stilul meu, nu în al lui”, a afirmat el.

ROMANII AU TALENT 2014:  URMĂREŞTE INTERPRETAREA LUI ANDREI

Juratii au lasat modestia deoparte şi au avut numai cuvinte de lauda pentru Andrei.

„M-ai facut sa ma simt atat de bine ascultandu-te. Esti un adevarat artist. Ai o sensibilitate aparte, ai o traire a ta in timp ce canti”, considera Andra.

„Nu am avut nicio clipa impresia ca privesc un copil de aproape 11 ani, ci un profesionist. Iar asta e si meritul tatalui tau, care a stiut sa te indrume”, i-a transmis Mihai Petre.