Pe intreaga durata de difuzare, 20:30 – 23:02, peste 3.5 milioane de telespectatori au urmarit spectacolul de la Romanii au talent, iar in minutul de maxima audienta de la 22:39, peste 4.4 milioane de romani au fost cu ochii pe cel mai iubit show de divertisment din Romania.

Cea de-a cincea editie a noului sezon Romanii au talent a inregistrat 17.6 puncte de rating si 43.0% share in intervalul de difuzare 20:30 – 23:02, pe publicul comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, postul de pe locul doi obtinand 5.4 puncte de rating si 13.1% share. 

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus detasat cu 15.9 puncte de rating si 33.0%  share, pe cand urmatorul post clasat a inregistrat o audienta medie de 7.8 puncte de rating si 16.1% share. 

La nivel national, PRO TV ramane si de aceasta data lider, cu o audienta medie de 19.2 puncte de rating si 37.6% share, locul secund inregistrand 6.9 puncte de rating si 13.5% share. 

Talente autentice diverse si spectacol desavarsit

Editia Romanii au talent de vineri seara a fost plina de momente incendiare, care au impresionat juriul, au starnit imaginatia gazdelor emisiunii si au adus reactii savuroase din partea publicului. Elementele dificile prezentate de catre concurenti pe scena talentelor, alaturi de comentariile celor patru jurati sau numerele amuzante au adus spectacolul in casele romanilor.

Primul numar care a reusit sa obtina laude din partea juriului a fost cel prezentat de Ansamblul Calusarii Sarbii Magura format din 50 de membri, cu varste cuprinse intre 9 si 62 de ani. Au venit plini de energie, pe care au transmis-o si in sala, iar dansul lor a fost fara greseala. In momentul verdictului, Andi a spus: “Noi, pentru a cuceri lumea, nu avem nevoie de tancuri, ci doar de calusari.” Au obtinut 4 de DA din partea juratilor si ne vom revedea cu ei in viitoarea etapa. 

ROMANII AU TALENT: Tony Dumitrescu si Bogdan Fanariu au venit la preselectii cu un numar inedit de pantomima, care le-a adus aprecierea juratilor, dar si a publicului. Bebe a fost impresionat de prestatia concurentilor, a ras, a aplaudat si a declarat: “Sunt intr-adevar de mare meserie. Va multumesc pentru ce am vazut asta seara.” Juratii au acordat 4 de DA momentului de pantomima, iar Tony si Bogdan merg mai departe in competitie.

ROMANII AU TALENT: Las Banderas au prezentat aseara un numar complex de flamenco. Trei dintre membrii grupului au cantat la chitara, iar doi au adus pe scena un incredibil dans de flamenco. A fost un moment plin de pasiune, senzualitate si excelenta. Publicul a fost alaturi de cei 5 concurenti, iar juratii i-au aplaudat indelung. In final, Mihaela le-a transmis: “Muzica mi-a sunat placut in ureche, deci nu-mi fac nicio problema ca a fost in regula. Dansul vostru a fost impecabil.” Concurentii au primit 4 de DA si se pregatesc pentru etapa urmatoare.

Claudia Livadariu a demonstrat, la numai 8 ani, ca este foarte talentata si munceste mult pentru visul sau. A venit imbracata intr-un costum de pisicuta si a prezentat un numar de contorsionism de exceptie. Elementele dificile executate de aceasta au impresionat juratii, care au ramas uimiti de calitatile micutei. In momentul verdictului, Andra a spus: “Esti singura pisicuta pe care as lua-o acasa. Ce zici, vii? Raspunsul meu este DA!” Si ceilalti trei jurati au fost in asentimentul Andrei si i-au acordat Claudiei inca 3 de DA. Asadar, concurenta merge mai departe in competitie cu 4 de DA.

ROMANII AU TALENT: Ifrim Dumitru impreuna cu fiul sau, Ifrim Vasile Daniel, au venit pe scena si i-au invitat pe jurati la o cina romantica. Imbracati in port popular romanesc, au prezentat un numar de olarit, fiind acompaniati de o melodie rock. I-au surprins pe toti cei prezenti in sala cu indemanarea lor si au smuls ropote de aplauze. Incantata de prestatia lor, Mihaela a spus: “Mainile dumneavoastra de barbati au pregatit baza cinei romantice. Dar e nevoie de o femeie care sa umple farfuriile.” Concurentii au primit 4 de DA si merg in etapa viitoare.

ROMANII AU TALENT: Alexandru Moraru a cantat o melodie foarte sensibila la chitara acustica si voce, reusind sa demonstreze ca este un adevarat talent. Atat publicul, cat si juratii au ramas impresionati de calitatile concurentului, iar reactiile au fost pe masura. Incantat de prestatia lui Alexandru, Bebe i-a spus: “Barbate, te joci foarte frumos cu amintirile noastre. Iti multumesc!” Raspunsul final al celor 4 jurati a fost DA, iar tanarul va merge in etapa viitoare a competitiei.

Cei 5 membri ai trupei Casual Band au intrat pe scena siguri pe ei si dornici sa-si demonstreze talentul. Au cantat muzica gospel si au dovedit ca sunt foarte buni in ceea ce fac. Au avut o interpretare de exceptie si au reusit sa ridice publicul in picioare, dar si sa-i faca pe jurati sa danseze. In finalul reprezentatiei lor, Pavel a spus “Aleluia”, iar Andra i-a aplaudat, s-a ridicat in picioare si le-a transmis: “M-ati racorit! Mi-a placut foarte mult si va multumesc pentru acest lucru. Va multumesc pentru muzica de calitate.” Decizia finala pentru Casual Band a fost 4 de DA, iar concurentii merg in etapa urmatoare. 

ROMANII AU TALENT: Chisbac Mihail a pregatit pentru preselectiile Romanii au talent un numar spectaculos de freestyle basketball. A aratat foarte multa dexteritate, concentrare si siguranta. In timp ce manuia mingea de baschet, a reusit sa renunte treptat la o parte din haine, crescand astfel dificultatea momentului. Juratii au fost incantati de prestatia pustiului, iar Andi i-a spus verdictul cu zambetul pe buze: “Mihail, ne vedem in etapa urmatoare cu 4 de DA!”

Alexandru Daniel Marian a incins atmosfera in sala in momentul in care a inceput sa cante o melodie rock la chitara electrica. A primit aplauze si laude din partea juratilor, iar Bebe vizibil impresionat s-a ridicat in picioare si i-a transmis baiatului: “In sfarsit! Simteam nevoia sa sar de pe scaun. Ma inclin in fata talentului tau!” Alexandru pleaca mai departe in etapa urmatoare cu 4 de DA.

Vlad Alin Pelin a prezentat juriului un moment de dans contemporan extrem de sensibil, care i-a emotionat pe toti cei prezenti in sala. S-a transpus cu totul in dansul sau si a reusit sa-si transmita perfect sentimentele. A obtinut initial 2 de DA din partea Andrei si a lui Bebe si 2 de NU din partea Mihaelei si a lui Andi. Avand nevoie de 3 de DA pentru a merge in etapa urmatoare, Mihaela i-a mai dat o sansa lui Alin si si-a schimbat decizia. Jurata a declarat: “Poti sa faci mult mai mult de atat. Ai o sensibilitate si o expresivitate greu de gasit. Daca eu trebuie sa-mi schimb parerea, atunci ai un DA!”

Francesca Tuzzolino a cantat o melodie extrem de solicitanta si a demonstrat ca este foarte talentata si pregatita pentru Romanii au talent. Cu o voce impresionanta si o tehnica vocala de exceptie, Francesca a surprins juratii, care au aplaudat-o indelung. “Suntem la Romanii au talent si m-am ridicat in picioare sa aplaud o voce minunata. Ai un timbru extraordinar de placut, ai o tehnica vocala impresionanta.”, i-a transmis Andra concurentei. Francesca a plecat acasa cu 4 de DA si se pregateste pentru etapa urmatoare.

Mihail Nicolai Chistol a venit la preselectii insotit de asistenta sa, pentru a prezenta un numar de echilibristica. A fost un moment spectaculos, cu elemente dificile si o tehnica ce demonstreaza foarte multa munca si talent. Publicul le-a scandat numele celor doi, iar Mihaela s-a ridicat in picioare pentru a-i aplauda. Bebe, placut surprins, a declarat: “Grigore Vieru spunea ca intreg Universul se mentine in echilibru pe geana unei femei.” Verdictul juratilor a fost in unanimitate DA pentru momentul perfect de echilibristica.

ROMANII AU TALENT: Agnesa Pituscanu a recitat o poezie emotionanta, compusa de ea, avand ca fundal sonor o melodie clasica. A reusit sa transmita perfect mesajul catre juriu si public, fiind unul dintre cele mai sensibile momente de recitat prezentate pe scena de la Romanii au talent pana in momentul de fata. Impresionat de talentul concurentei, Andi a spus: “Tu ne-ai oferit aici un moment magic! De la mine ai DA!” Si ceilalti jurati au fost incantati de momentul Agnesei, asa ca au acordat inca 3 de DA, iar tanara merge in etapa urmatoare cu 4 de DA.

Urmatorul numar care a smuls ropote de aplauze, dar si admiratia juriului a fost cel prezentat deDimitri Urusciuc si Dan Filipov. Momentul a fost unul spectaculos, iar cei doi dansatori au primit doar laude din partea juratilor. Incantata de prestatia concurentilor, Mihaela a spus hotarata: “Sunteti cocktail-ul ala Molotov de care aud pe aici. Aveti de toate si totul electrizeaza si smulge aplauze. Sunteti fantastici! DA!” In final, Dimitri si Dan au primit 4 de DA si merg in etapa urmatoare a competitiei.

ROMANII AU TALENT: Ada Cercel a venit la preselectii optimista si cu un zambet larg pe care l-a afisat pe tot parcursul prestatiei sale. A cantat la chitara si vocal melodia Rolling in the deep a celebrei Adele, dupa care a facut si o scurta demonstratie de dans. A reusit sa convinga juriul ca este talentata si merita sa mearga mai departe, iar Bebe i-a spus: “Draga mea, esti atat de frumoasa si de talentata! Din partea mea ai un DA!” Ada a primit in final 4 de DA si isi continua povestea la Romanii au talent.

Mihai Cristian a combinat mai multe stiluri muzicale intr-o singura melodie, a adaugat un text amuzant, le-a starnit imaginatia lui Smiley si Pavel, care au cantat alaturi de el si a reusit sa surprinda juratii in cel mai inedit mod. In momentul verdictului, dupa ce a primit 3 de DA de la Mihaela, Andi si Bebe, Andra a completat comentariile acestora: “Tu oricum ai trecut mai departe, doar ca e important sa-ti spun ca ai trecut cu 4 de DA!” Cu Cristian ne vom revedea in etapa urmatoare.

Stefan Florin Fronea a intrat pe scena si a inceput sa-si prezinte numarul de flair bartending. Pentru a da mai multa personalitate momentului, Iulia Iordache i s-a alaturat si a cantat impecabil. Impreuna au impresionat juratii, dar si publicul, care a fost alaturi de ei si i-a sustinut pe toata durata reprezentatiei. In final, Andi le-a transmis: “Nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap sa combin muzica cu flair bartending-ul, dar mi se pare o idee stralucita. Raspunsul meu este DA.” Cei doi au primit 4 de DA si merg mai departe.

Unul dintre cele mai complexe numere prezentate aseara pe scena de la Romanii au talent a fost cel al Laurei Vranceanu, care a cantat in timp ce facea acrobatii la trapez. Avand talent, pofta de viata si ambitie, Laura a venit la preselectii cu zambetul pe buze si dorinta de a impresiona juratii. A reusit sa faca acest lucru, iar Andra i-a spus: “Ai un timbru puternic si ma duce cu gandul la cantaretele mari. Mi-ai luminat seara. Felicitari! DA!” Concurenta continua competitia cu 4 de DA.

Cea de-a cincea editie a noului sezon Romanii au talent a fost una plina de emotie, momente sensibile care au impresionat si mult talent autentic.