Românii care au firme în locuinţe au nelămuriri la plata taxelor şi impozitelor

Haos în privinţa taxelor şi impozitelor locale. Românii care şi-au înregistrat firme ‎în propriile locuinţe nu înţeleg ce taxe trebuie să plătească. Ei trebuie să depună o declaraţie la direcţiile de taxe şi impozite locale, altfel riscă să achite taxe de 20 de ori mai mari.

21 ian. 2016, 15:34
Românii care au firme în locuinţe au nelămuriri la plata taxelor şi impozitelor

De la începutul anului, românii care au firme de apartament au o nouă bătaie de cap. Dacă au activitate economică în casă, ei trebuie să măsoare exact ce suprafaţă este rezervată activităţii firmei. Datele vor fi trecute pe un formular care trebuie depus la direcţia de taxe şi impozite locale.

Este foarte important pentru cele 2 categorii de cladiri – mixta si nerezidentiala – sa se depuna declaratia pana la 31 martie si acolo unde este cazul si raportul de evaluare. Nedepunerea acestei declaratii conduce la plata unui impozit de 2% pana la sfarsitul anului. Nu se mai poate modifica nimic decat de la 1 ianuarie a anului urmator„, spune Iulian Ilie, şeful Directiei de taxe si impozite sector 3.

Cei care nu depun declaraţia plătesc un impozit de 20 de ori mai mare decât cel plătit pentru o locuinţă folosită exclusiv în scop rezidenţial. Formularul este disponibil la direcţiile de taxe şi impozite locale, iar în unele localităţi poate fi descărcat şi online.

Prevederea din noul Cod Fiscal a fost introdusă în sprijinul românilor cu firme de apartament, susţine Gabriel Biriş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

CITEŞTE ŞI TAXE ŞI IMPOZITE. Unde puteţi plăti dările la stat pe 2016 şi care sunt toate modalităţile de plată