Românii care au vândut copii în Franţa, condamnaţi VIDEO

Cei patru ţigani români care au vândut copii în Franţa au fost condamnaţi de o instanţă din Marsilia la pedepse cuprinse între un an şi jumătate şi cinci ani de închisoare. De asemenea, acestora li s-a interzis să mai intre pe teritoriul Franţei.

09 apr. 2015, 13:43
Românii care au vândut copii în Franţa, condamnaţi VIDEO

Deşi procurorul de caz a cerut şapte ani de închisoare pentru cei patru români, acuzaţi că au organizat o reţea de trafic cu bebeluşi, instanţa a stabilit pedepse mai mici. În faţa magistraţilor, cei patru români au negat iniţial faptele de care au fost acuzaţi, în ciuda unor probe clare. Ulterior, au recunoscut că au negociat preţul de cumpărare a copiilor. Într-un caz au luat 8 mii de euro şi o camionetă Mercedes, iar în celălalt tot 8 mii de euro şi un BMW la mâna a doua.

„Ceea ce nu par ei să înţeleagă este că nu poţi pur şi simplu să dai un copil, chiar dacă nu este vorba de vânzare- cumpărare, ci pur şi simplu să renunţi la el, fără ca vreo autoritate să se pronunţe în această privinţă”, spune Daniel Roscio, avocat.

Cele două cupluri sterile de ţigani care au cumpărat copiii au primit, de asemenea, doi ani de închisoare, însă cu suspendare. Unul dintre cupluri a putut să obţină custodia copilului, care i-a fost luat la 13 luni după ce l-a „cumpărat”. Iar celălalt cuplu, la care copilul a rămas 45 de zile, vrea, de asemenea, să obţină custodia.