Românii care deţin arme, obligaţi să meargă periodic, pentru instruire, în poligoanele de tragere

Schimbări pentru românii care deţin arme. Aceştia ar putea fi obligaţi să meargă periodic pentru instruire în poligoanele de tragere. Vorbim despre un proiect de lege la care se lucrează în acest moment. Specialiştii din domeniu susţin că majoritatea celor care deţin permis nu ştiu să folosească arma.

14 oct. 2014, 13:39
Românii care deţin arme, obligaţi să meargă periodic, pentru instruire, în poligoanele de tragere

Daniela, o tânără din Capitală, a simţit pe pielea ei ce înseamnă să laşi pe mâna unui om neinstruit o armă. A rămas fără un ochi după ce un tânăr care nu a putut să-şi controleze furia a împuşcat-o cu un pistol cu bile, potrivit România TV.

După astfel de cazuri, poliţia controlează la sânge eliberările de permise port armă. Este nevoie şi de un program de instruire a deţinătorilor. „Propunerea legislativă este excelentă, mai ales dacă reuşim să înţelegem că armele ca obiecte, indiferent de ponderea pe care au avut-o la populaţie nu au generat probleme, ci de fiecare dată a fost vina utilizatorul. De cele mai multe ori, accidentele s-au produs din cauza unor dezechilibre emoţionale„, a declarat la România TV un specialist în arme.

În România sunt peste 34.000 de oameni care deţin arme. Dacă proiectul va fi implementat, ei ar putea fi obligaţi să facă instrucţie perioadică, în cazul în care vor să-şi păstreze permisele. Astfel de proiecte au fost implementate şi s-au dovedit a fi utile în mai multe ţări din Uniunea Europeană.

CITEŞTE ŞI: Săbii şi arme, recompense pentru poliţiştii cu rezultate foarte bune