Românii care nu au completat formularul PLF la intrarea în ţară ar putea fi iertaţi. Amenzile ar putea fi anulate

Potrivit unui proiect de lege depus de social-democraţi în Senat, amenzile primite de românii care nu au completat formularul digital PLF la intrarea în ţară ar putea fi anulate.

21 feb. 2022, 21:13
Românii care nu au completat formularul PLF la intrarea în ţară ar putea fi iertaţi. Amenzile ar putea fi anulate

Românii care nu au completat formularul PLF la intrarea în ţară ar putea fi iertaţi. Social-democraţii au depus un proiect de lege în Senat şi cer dezbaterea acestuia în regim de urgenţă.

Românii care nu au completat formularul PLF la intrarea în ţară ar putea fi iertaţi

Conform proiectului de lege depus în Senat, cei care contestă amenda primită pentru că nu au completat formularul digital la intrarea în ţară ar putea fi iertaţi.

Citeşte şi Formularul PLF. Ce trebuie să faci ca să ţi se anuleze amenda şi să primeşti banii înapoi

Proiectul social-democraţilor prevede  anularea amenzilor contravenționale stabilite în baza art. 4 alin. (1) din OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, precum și a obligațiilor fiscale accesorii acestora, neachitate până la acest moment.

De asemenea, social-democraţii vor ca amenzile care au fost deja plătite să fie restituite oamenilor. Proiectul de lege mai prevede ca datele cu caracter personal completate de românii care intră în țară vor fi stocate timp de 6 luni de la momentul completării formularului, față de cele 15 zile prevăzute acum în OUG 129/2021, potrivit alba24. 

Până în prezent, peste 50.000 de români au fost amendați de autorități.

Citeşte şi Ce persoane sunt exceptate de la completarea PLF , formularul digital de intrare în România. Se reduc şi amenzile

Formularul digital de intrare în România – PLF a devenit obligatoriu din 20 decembrie. Documentul trebuie completat online cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, de către orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătoreşte.

Persoanelor care nu au PLF completat li se permite accesul pe teritoriul României, însă acestea trebuie să completeze formularul în următoarele 24 de ore de la intrarea în ţară.

Informaţiile pe care călătorii le completează în PLF sunt de natură a ajuta autorităţile de sănătate publică din ţările de destinaţie pentru a-i contacta pe aceştia rapid, cu scopul de a proteja sănătatea pasagerilor şi a contacţilor acestora, precum şi de a preveni răspândirea COVID-19.