Românii câştigători la YouTube Music Awards: Care este reţeta succesului peste Ocean VIDEO

Sunt tineri, români şi trăiesc visul american. Câştigătorii Galei YouTube Music Awards au vorbit în exclusivitate pentu România TV. Deşi au impresionat prin creativitatea lor, Matei Dima şi Khaled Mokhtar spun că nu există o reţetă a succesului peste Ocean. Îţi trebuie doar puţin noroc şi să munceşti fără oprire.

06 nov. 2013, 10:48

„Sunt prieten cu Destorm, cu care am făcut videoclipul, şi m-a sunat într-o dimineaţă şi mi-a zis voiam doar să-ţi spun că am fost nominalizaţi, prima oară nici nu prea mi-am dat seama, am zis bine, apoi stai puţin, la acea Youtube, care vine prima ediţie?”, a declarat pentru România TV regizorul Matei Dima.

„A fost surprinzător că dintr-un proiect la care am pornit cu ideea să facem ceva nou (…) Nici măcar nu ne-am gândit să ajungă la nivelul acesta”, a mai spus şi directorul de imagine Khaled Mokhtar pentru România TV.

Khaled Mokhtar a lucrat cu multe vedete de la noi şi a acceptat provocarea lui Matei Dima, de a-l ajuta ca director de imagine. El spune că în America filmările sunt luate mult mai în serios, iar totul decurge contracronometru.

„Toată lumea în ziua filmării ştie exact ce are de făcut. Aici e mai mult pe instinct, mai mult: aa, am găsit un cadru, să-l facem şi pe ăla, mai aducem o lumină, mai modificăm”, a explicat Khaled.

Matei Dima are 26 de ani. Locuieşte în Los Angeles, unde a făcut şi facultatea. Deşi a mai colaborat cu Inna, clipul cu Destorm a fost primul pe care l-a regizat şi recunoaşte că s-a bazat pe popularitatea cântăreţului. Matei spune că a văzut în America mulţi români care şi-au depăşit limitele şi că e nevoie de mai multe lucruri pentru a trăi visul american.

„Să munceşti foarte mult, orice ar fi, munceşti non-stop, de dimineaţă până seara, în timp ce dormi, visezi idei, te trezeşti, le scrii, trebuie să fii de treabă, e o chestie personală care m-a ajutat mult şi trebuie să ai puţin noroc (…) Este probabil ţara în care meritul este apreciat cel mai corect şi dacă intri în industria în care suntem noi, da, se câştigă foarte, foarte bine”, a mai spus Matei Dima.