Românii, catalogați drept ”idioții Europei” de jurnaliștii germani. Situația epidemiologică din țara noastră, descrisă drept o catastrofă

Românii, alături de ucrainieni și de bulgari, sunt numiți ”idioții Europei” de jurnaliștii de la o publicație germană din cauza refuzului cetățenilor de a se imuniza deși situația epidemiologică din estul continentului este una extrem de critică.

30 oct. 2021, 08:21
Românii, catalogați drept ”idioții Europei” de jurnaliștii germani. Situația epidemiologică din țara noastră, descrisă drept o catastrofă

Românii, ucrainienii și bulgarii sunt criticați aspru pentru refuzul de a se vaccina într-un articol cu titlul „Idioții Europei” al publicației germane „Hamburger Morgenpost”.

Materialul îl citează pe Angel Kuntschew, inspectorul bulgar pe sănătate. Publicația relatează criza de personal medical cu care se confruntă Ucraina, despre influența Bisericii ortodoxe în România și despre campaniile antivaccinare din Bulgaria.

: aproape nimeni nu își poate imagina cu ce se confruntă în prezent medicii și asistentele în Europa de Est. Situația este catastrofală, pandemia face furori la o scară fără precedent. Cum s-ar putea întâmpla asta?,” astfel începe articolul din Hamburger Morgenpost sub titlul „Idioții Europei”: De ce pandemia din Est escaladează”, în care se face o analiză a situației pandemiei în țările din est: România, Ucraina și Bulgaria.

Jandarmeria Bucureşti a aplicat 40 de sancţiuni, în valoare de 50.000 de lei, pentru participanţii la protestul anti-vaccinare din Piaţa Universităţii

„Nicăieri în Europa nu au murit atât de mulți oameni de Covid-19 în decurs de 24 de ore ca în Ucraina: 765 de noi decese au fost raportate miercuri. O femeie din orașul Donețk povestește postului de televiziune ARD ce a trăit într-un spital: . Ca și alte țări din Europa de Est, Ucraina se luptă cu un val corona de proporții fără precedent. Situația din România este, de asemenea, gravă: incidența pe șapte zile este de peste 531, iar aproape toate spitalele sunt supraaglomerate,” scrie Hamburger Morgenpost.

Românii criticați pentru că refuză vaccinarea: „E iadul, ca într-un război”

Pentru a descrie situația din România, Hamburger Morgenpost amintesc reportajul din Spitalul Universitar din București, publicat de „Recorder” sub titlul „Așa arată un dezastru sanitar”.

, explică o asistentă în clip și pregătește un scaun strâmb de birou pentru un nou pacient. Un alt angajat spune: . Uneori pacienţii se împingeau unii pe alţii pe coridoare pentru a-şi lua echipament de oxigen, relatează medicul Victoria Arama. Ea numește situația din București apocaliptică”.

, a predicat recent pastorul român Valeriu Roșcan. De fapt, un astfel de apel al unui duhovnic ortodox român este o raritate, pentru că tocmai închinătorii acestei confesiuni sunt cei care alimentează scepticismul cu privire la vaccinări. Arhiepiscopul constănțean Teodosie Petrescu, de exemplu, susține că nimeni nu este responsabil pentru vaccin. Cei care vaccinează , predică Teodosie Paraschiv, preot călugăr în mănăstirea Durau. Biserica Ortodoxă este extrem de influentă în țară,” mai scrie ziarul german.

Poliţia descinde la un centru de vaccinare din Sectorul 2. Suspiciuni de eliberare de certificate false, 168 de suspecţi vor fi audiaţi

„Dar nici politica nu este cu totul nevinovată: , a spus președintele Klaus Iohannis în iunie, când incidențele erau scăzute. La începutul lunii mai, 34 la sută dintre cei chestionați doreau să se vaccineze – în septembrie erau doar 16 la sută, potrivit sondajelor institutului IRES din București,” se mai arată în material, potrivit Digi24.


loading...
Partenerii noștri