Românii cu care ne mândrim în lume. Doi elevi, printre olimpicii americani

Doi elevi de la Liceul International de Informatica din Bucuresti fac parte din echipa de matematica a SUA la Olimpiada Internationala de Matematica (OIM).

10 iun. 2016, 08:03
Românii cu care ne mândrim în lume. Doi elevi, printre olimpicii americani

Olimpiada Internationala de Matematica (OIM) se desfasoara la Pittsburgh intre 7 iunie si 2 iulie si include aproximativ 50 de elevi de liceu din America, castigatori ai olimpiadelor nord-americane.

Elevii americani vor fi insotiti si de elevi din alte tari, Coreea de Sud, Canada, Vietnam, precum si din Romania. Cei doi elevi romani sunt Ioana Teodorescu si Stefan Tudose, ambii de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Programul de pregatire e coordonat de profesorul Po-Shen Loh, de la Universitatea Carnegie Mellon, iar echipa de 23 de profesori care predau in cursul acestui program de pregatire vin de la UC Berkeley, Universitatea Stanford, Universitatea Princeton, Universitatea Harvard, Massachusetts Institute of Technology, Universitatea Carnegie Mellon, Universitatea din Virginia, Universitatea din Pittsburgh.

Dintre cei 23 de instructori care contribuie la succesul acestui program in 2016, patru sunt originari din Romania: Irina-Roxana Popescu, Razvan Gelca, Bogdan Ion si Cezar Lupu, scrie caplimpede.ro.

Irina-Roxana Popescu si Cezar Lupu sunt doctoranzi la Universitatea din Pittsburgh, si participarea lor ca instructori in acest program e o recunoastere a calitatii lor profesionale si a experientei lor. Razvan Gelca antreneaza lotul SUA de mai bine de un deceniu, si are o lunga experienta academica; sub culorile Romaniei, a obtinut medalie de aur la OIM in anul 1985. Bogdan Ion e conferentiar la Universitatea din Pittsburgh.

Citeşte şi: Şase medalii pentru olimpicii români, la Balcaniada de Matematică pentru seniori 2016