VEŞTI BUNE pentru românii cu credite în FRANCI ELVEŢIENI. Vezi cum ar putea SCĂPA de executarea silită

Mai mulţi parlamentari au depus un proiect de lege prin care executarea silită pentru restanţierii la creditele în franci elveţieni urmează să fie amânată cu trei ani susţinând că împrumutul în franci elveţieni, acordat în anii de boom economic, a fost înşelător, informează România TV.

24 apr. 2014, 07:29
VEŞTI BUNE pentru românii cu credite în FRANCI ELVEŢIENI. Vezi cum ar putea SCĂPA de executarea silită

Iniţiatorii proiectului de lege acuză băncile că au împovărat populaţia cu credite nocive. Şi îşi motivează iniţiativa spunând că aceste oferte de credite au fost retrase de pe piaţă, iar cursul a scumpit foarte mult ratele.

„Comoditatea şi dorinţa de câştig a determinat băncile să acorde credite pe termen lung şi să transfere riscul 100% pe spatele clientului şi nu au acţionat să elimine din propria iniţiativă comisionul de risc din contract şi să restituie clienţilor banii aferenţi plus dobânda”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Citeşte şi Un client a câştigat lupta cu banca. Vezi câţi bani trebuie să primească înapoi

Iniţiatorii mai explică într-o notă mai dramatica necesitatea unei astfel de măsuri, avertizând că aceste credite extermină oameni: „Câţi oameni trebuie să mai moară din cauza acestor credite înşelătoare? Până când mai poate fi prelungită această situaţie care extermină oameni, destine şi viitorul copiilor lor?”

Proiectul de lege se află pe ordinea de zi a Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, şi urmează să fie dezbătut după minivacanţa parlamentară.


loading...
Partenerii noștri