Românii, cumpătaţi când îşi aleg pachetele de vacanţă VEZI DESTINAŢIILE PREFERATE

Criza economică îi face pe români să fie mult mai chibzuiți atunci când aleg un pachet pentru vacanța de Crăciun sau de Revelion. Pentru vacanţa de iarnă cei mai mulţi românii aleg în principal destinații adecvate practicării sporturilor de iarnă, dar sunt şi clienţi care preferă să își petreacă sărbătorile fără zăpadă în Dubai sau în Cairo.

18 nov. 2011, 17:01
Românii, cumpătaţi când îşi aleg pachetele de vacanţă VEZI DESTINAŢIILE PREFERATE

„Pe pe fondul scăderii de cumpărare a pasagerilor, românii se gândesc mai mult atunci când își cumpără un program de vacanță și analizează mai multe oferte pentru a găsi cea mai convenabilă varianta”, a declarat pentru RTV.net Paula Călărașu, purtător de cuvânt al TAROM.

Topul pachetelor achiziționate de la agenția TAROM Tours este format din destinații precum Salzburg, pentru cei care vor să schieze, Viena, Frankfurt și Madrid pentru amatorii târgurilor de Crăciun, iar Dubai și Cairo pentru cei care vor să își petreacă sărbătorile fără zăpadă.

„La TAROM sunt la mare căutare destinațiile aflate la oferte speciale, iar în perioada de iarnă avem cereri în primul rând pentru destinații adecvate practicării sporturilor de iarnă. Cererile pentru pachetele complete de servicii, care includ transport și cazare, vin în proporție foarte mare de pe site”, a mai declarat Paula Călărașu.

La Paralela 45, topul destinațiilor pentru sărbătorile de anul acesta este format din Singapore, Thailanda și Portugalia, ne-a declarat Daniela Dumitrică, marketing manager al companiei.

Potrivit site-ului de rezervări online pentru camere la hotel, www.hotelpeeps.ro , în topul destinațiilor preferate de români pentru Sărbătorile de iarnă se numără Viena, Budapesta, Praga, Paris, Londra sau Milano, urmate de Istanbul, Roma și Amsterdam, iar clienții sunt atenți la preț.

„Când vine vorba de hotelurile în care aleg să se cazeze, românii preferă, în proporție de 73%, unitățile de patru stele și pe cele de trei stele. Cele de cinci stele sunt vizitate de doar 18% dintre români”, a declarat pentru RTV.net, Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec, compania care a dezvoltat site-ul.