Românii din Italia, care s-au lăudat pe TikTok cum au fraudat statul cu mii de euro, au fost prinși de autorități: „Am bani să vă îngrop, dușmanilor” VIDEO

Românii din Italia, care s-au filmat pe TikTok cum își numără banii obținuți ilegal din "venituri din cetățenie", au fost arestați de către autorități.

12 nov. 2021, 19:07
Românii din Italia, care s-au lăudat pe TikTok cum au fraudat statul cu mii de euro, au fost prinși de autorități: „Am bani să vă îngrop, dușmanilor” VIDEO

Mai mulți români din Italia, au fost arestați de autorități, după au postat clipuri pe TikTok în care aceștia numărau banii obținuți ilegal din „venituri de cetățenie”.

Este vorba de o grupare infracțională formată din 16 români care au depus mii de cereri de venituri pentru cetățenie folosind numele cetățenilor români, inclusiv al unei femei decedate.

Bonus de peste 4.000 de euro pentru românii din Italia. Care sunt condiţiile

Potrivit anchetatorilor din Italia, inculpații se prezentau la anumite secții financiare, la ghișeele unde se obţin ajutoarele sociale și unde, pe baza datelor fiscale ale unor cetăţeni români, care nu au fost niciodată în Italia, obțineau ilegal venitul de cetăţenie (reddito di cittadinanza).

Unul dintre aceștia este și Izabela Stelică, o româncă de 31 de ani, care într-un clip postat de ea însăși pe TikTok le arată prietenilor online, pe ritmuri de manele, miile de euro câștigate ilegal.

„Am ban sa va an grop dusmanilor vedet sa nu faceti infart”, scrie femeia pe contul ei de TikTok.

@izabelastelicaizabelast7am ban sa va an grop dusmanilor vedet sa nu faceti infart♬ sunet original – Music.tiktokk35

Femeia este una dintre cele 16 persoane arestate de Poliția Financiară din Cremona, după ce autoritățile italiene au reușit să destructureze o bandă formată din români și italieni, specializată în escrocherii în valoare de 60 de milioane de euro, care obțineau ilegal „venitul de cetățenie”.

În total, 16 persoane, români și italieni, au fost arestate în acest dosar, și nu mai puţin de 9.000 de persoane au fost denunţate pentru încasarea ilegală a ajutorului social. Arestările și perchezițiile au fost efectuate în provinciile Cremona, Lodi, Brescia, Pavia, Milano, Andria, Barletta şi Agrigento.

Români, acuzaţi că ar fi furat bicicletele lotului naţional de ciclism din Italia

Poliţiştii şi procurorii anunţă, vineri, că au destructurat un grup infracţional organizat, suspectat de trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de mare risc şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. În cadrul acţiunii, 20 de mandate de aducere au fost puse în executare.

”Din cercetări a reieşit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbaţi, din judeţul Vrancea, ar fi constituit un grup infracţional organizat având ca scop introducerea în ţară de droguri de mare risc (cocaină), pe care le-ar fi comercializat în judeţele Vrancea şi Bacău. De asemenea, în aceeaşi perioadă s-ar fi conturat o linie infracţională distinctă, ce urmărea valorificarea în ţară a unor bunuri sustrase din diverse state europene”, a transmis Poliţia Română.

La rândul lor, procurorii DIICOT au precizat că, la data de 23 octombrie 2021, inculpaţii au sustras 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiţie în Franţa, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro.

”La data de 28 octombrie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vrancea în urma cărora au fost identificate şi ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 sustrase de pe teritoriul Franţei, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13.850 lei şi 2.800 euro”, a mai transmis DIICOT, potrivit News.ro.

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină, chiar dacă sunt vaccinaţi. Propunerea care ne îngheaţă planurile de vacanţă

În timpul cercetărilor efectuate în cauză a fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o societate comercială din Italia, care şi-a identificat bunurile sustrase.
În cursul zilei de vineri cei 4 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.