Românii din Spania fug de virus şi vin în ţară. Mesajul ambasadorului României la Madrid VIDEO

Situația începe să se agraveze si în Spania: sunt peste 2.200 de de persoane infectate cu Covid 19, dar şi 55 de morți. Totuşi, persoanele care vin din Spania intră în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile şi nu în carantină.

12 mart. 2020, 09:41
Românii din Spania fug de virus şi vin în ţară. Mesajul ambasadorului României la Madrid VIDEO

Spania este a doua ţară din Europa din punct de vedere al mortalităţii provocate de coronavirus, iar românii din această ţară încep să se grăbească spre casă, de teamă ca situaţia să nu devină explozivă în scurt timp şi în Penisula Iberică.

În acest sens, Ambasada României la Madrid face un apel la conaţionalii noştri. „Nu tratați situația cu superficialitate! Protejați-vă familia și nu riscați infectarea lor!” – este apelul lansat de ambasadorul României în Regatul Spaniei. În mesajul postat pe Facebook, Gabriela Dancău roagă întreaga comunitate românească să evite călătoriile, în contextul epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi Coronavirusul va face ravagii, scenariul negru pentru România. Documente secrete vorbesc de sute de mii de spitalizaţi

Mesajul ambasadorului a fost foarte bine primit în mediul online, mesajele fiind laudative. „Multumim frumos pt mesaj. Tot respectul si Doamne ajuta pentru toata lumea sa trecem cu bine” sau „Va multumesc frumos pentru sfaturi Dumnezeu sa ne ajute la toti!”, sunt câteva dintre sutele de mesaje.

Cifrele oficiale arată că aproape 900.000 români sunt rezidenţi în Spania, acesta fiind al doilea cel mai numeros grup etnic din această ţară, după marocani.

Mai jos, mesajul ambasadorului Gabriela Dancău: