Românii i-au băgat în sperieţi pe enoriaşii din Florida. Au spart sute de biserici, de unde au furat trei sferturi de milion de dolari

Mai mulţi cetățeni români au fost arestaţi în Florida, fiind acuzaţi că au furat 740.000 de dolari de la sute de biserici. Aceştia luau cecuri de donație din cutiile poștale și ulterior le-au încasat, după cum au anunţat autorităţile statului din sud-estul SUA.

27 mai 2021, 20:57
Românii i-au băgat în sperieţi pe enoriaşii din Florida. Au spart sute de biserici, de unde au furat trei sferturi de milion de dolari

Patru persoane au fost arestate și altele două sunt date în urmărire generală în ceea ce autoritățile numesc „Operațiunea Totuşi Nu Trebuiau Să Fure”. Banda îşi avea sediul în Orlando, dar a călătorit în toată Florida și statele învecinate, furând cecuri de donaţie, după cum au transmis anchetatorii. În total, autoritățile au identificat 636 de biserici sparte de către banda de români, 355 dintre ele aflându-se în Florida, după cum transmite canalul local Fox.

„Acest efort, foarte bine organizat, de a fura sume în valoare de sute de mii de dolari din donaţiile trimise prin poștă – într-un moment în care donațiile erau cele mai necesar – a fost oprit”, a declarat comisarul FDLE, Rick Swearingen, într-un comunicat .

Grupul deținea numeroase conturi bancare, pe care le folosea pentru a depune cecurile și apoi folosea bancomatele pentru a retrage imediat numerarul. Aceştia au cheltuit banii pe mașini, alimente și îmbrăcăminte și au făcut importante transferuri bancare în România.

Citeşte şi Ce greşeli au făcut hoţii români care au furat cărţi de 2,5 milioane de lire, la Londra. Detalii despre jaf

Miercuri arestați au fost Ionuț Raducan, 33 de ani, Marius Dumitru, 27 de ani, Marius Dumitru, 34 de ani, și Panait Dumitru, 32 de ani. Fiecare dintre ei a fost acuzat de conspirație pentru comiterea de furt, deținere ilegală de informații personale de identificare și spălare de bani. Toți se află acum arestaţi în închisoarea Orange County.

Autoritățile încă îi caută pe Catalin Trandafir, 45 de ani, și Simona Trandafir, 39 de ani.

Citeşte şi Migranţii români au luat cu asalt frontiera dintre Mexic şi SUA. Traversează Rio Grande pe plute, peste 2.000 au fost arestaţi în ultimele luni