Românii, în centrul unui scandal electoral în Germania. Votul prin corespondenţă a fost fraudat

Alegerile locale dintr-o comună din Bavaria (Germania) au fost anulate după ce unul dintre candidaţi, care a pierdut cursa electorală, a depus reclamaţii. Autorităţile verifică peste 400 de voturi prin corespondenţă ale românilor care lucrează la o fermă de sparanghel.

10 feb. 2015, 08:58
Românii, în centrul unui scandal electoral în Germania. Votul prin corespondenţă a fost fraudat

Alegerile au avut loc în luna martie a anului trecut, într-o localitate din Bavaria, însă după cinci luni ele au fost anulate, din cauza unei fraudări masive a voturilor prin corespondenţă depuse de lucrători români.

În centrul acestui scandal se află proprietara unei ferme de sparanghel, membră a Uniunii Creştin Sociale, candidată şi ea la alegerile din 2014. Aceasta este acuzată că împreună cu alte patru persoane a completat 480 de voturi prin corespondenţă în numele lucrătorilor români, majoritatea de la ferma sa. Cele mai multe voturi fraudate au fost direcţionate exclusiv către candidaţii Uniunii Creştin Sociale.

Citeşte şi Român arestat pentru cea mai mare fraudă bancară de peste Ocean VIDEO

Frauda a fost semnalată de fostul primar, care a pierdut alegerile, iar acum Procuratura anchetează cinci persoane şi, de asemenea, analizează 455 de declaraţii pe propria răspundere. Alegerile au fost reluate duminica trecută, însă în localitate se pare că nu este încă linişte. Presa din Germania scrie că românii s-au întors la muncă, pentru noul sezon agricol, în centrul localităţii fiind văzută parcată o maşină cu numere de Botoşani. E posibil să fie vorba de aceiaşi lucrători de anul trecut, iar pe unii să îi aştepte o citaţie sau o sentinţă pronunţată în absenţă.