Românii îşi caută de muncă după Sărbători. 1 milion de accesări are pagina de angajări a ANOFM

Numărul locurilor de muncă vacante, listate de ANOFM, reprezintă aproximativ 10% din numărul total al şomerilor. Cele mai multe anunţuri vizează muncitori ce activează în industria uşoară, respectiv croitorie. Doar 10% din anunţuri se adresează persoanelor cu studii.

06 ian. 2012, 11:03
Românii îşi caută de muncă după Sărbători. 1 milion de accesări are pagina de angajări a ANOFM

Cei aproape 450.000 de şomeri, atâţia cât a numărat în luna noiembrie a anului trecut Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), au la dispoziţie aproximativ 5.183 de locuri de muncă plus alte 70 de locuri de muncă pentru absolvenţi. Pentru cei cu studii mai puţine, în toată ţara, predominante sunt locurile de muncă în industria textilă.

În Bucureşti este cea mai mare nevoie de croitori, 90, în Cluj 70, Prahova 80, Timiş 20, dar nu croitori obişnuiţi, ci doar aceia care lucrează în piele. De asemenea, în Capitală, mai multe saloane de înfrumuseţare fac angajări. Se caută 30 de frizeri, coafori şi manichiurişti, precum şi câte 50 de agenţi de securitate şi agenţi de intervenţie.

În Cluj camionagii sunt la mare căutare, se caută în jur de 50 de şoferi. Deasemenea, mai sunt postate 20 anunţuri pentru programatori, precum şi opt anunţuri pentru asistenţi medicali generalişti.

În Prahova, pe lângă cele 80 de croiorese, se mai caută 9 vânzători de ziare, cinci îngrijitori spaţii hoteliere, precum şi câte un economist, un bucătar, un ospătar, doi agenţi de securitate, precum şi un inginer electromecanic SCB.

În Timiş, după croitorii în piele, cele mai multe anunţuri sunt destinate tâmplarilor, 12. Apoi urmează câte 10 anunţuri de vânzători la domiciliul clientului şi paznici, precum şi şase arhitecţi şi ingineri.

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă şi locuiesc în Constanţa au la dispoziţie 20 de posturi de agenţi de intervenţie, şi câte 10 de sudori şi instalatori încălzire centrală şi gaze. ANOFM nu postează în Constanţa niciun post pentru cei cu studii superioare. Pe pagina ANOFM, unde sunt disponibile locurile de muncă vacante în toată ţara însumează 935.948 de afişări.