Românii pot să își obțină cazierul judiciar gratuit de pe Ghiseul.ro. Ministrul Digitalizării trage un semnal de alarmă cu privire la un site care percepe taxe

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat că românii care doresc eliberarea cazierului judiciar o pot face în mod gratuit pe platforma Ghiseul.ro.

20 feb. 2023, 10:30
Românii pot să își obțină cazierul judiciar gratuit de pe Ghiseul.ro. Ministrul Digitalizării trage un semnal de alarmă cu privire la un site care percepe taxe
Ministrul Digitalizării trage un semnal de alarmă cu privire la un site care percepe taxe

Ministrul Digitalizării trage un semnal de alarmă cu privire la un site care percepe taxe. Sebastian Burduja le-a atras atenția românilor că în prezent, există un site privat care percepe taxe pentru eliberarea acestui document, iar afacerea respectivă nu este legală.

Citește și Cazierul judiciar va fi eliberat și online din 2023

Ministrul Digitalizării trage un semnal de alarmă cu privire la un site care percepe taxe

”Transformarea digitală a României a început foarte târziu, în ultimul an, cam un an şi jumătate. Asta este realitatea. Alte state au făcut lucrul acesta 8-10 ani de zile şi au reuşit să ducă serviciile publice în online şi să rezolve aceste probleme din câteva clickuri (…) Am digitalizat cazierul judiciar. Era o problemă cam de 2 milioane de drumuri la secţia de Poliţie, pentru că se cer în foarte multe locuri”, a spus Sebastian Burduja la Prima News, transmite News.ro.

Ministrul Digitalizării a subliniat faptul că românii care vor să își obțină cazierul judiciar nu mai trebuie să își piardă timpul pe la cozile de la ghișeu, ci printr-un simplu click acesta poate fi eliberat gratis de pe Ghiseul.ro.

”Acum, în mod gratuit, orice cetăţean care are un cont pe Ghiserul.ro sau care îşi face cont pe hubul Ministerului de Afaceri Interne poate să îşi elibereze acest caier judiciar online. Prin câteva clickuri scoateţi cazierul judiciar 24 de ore din 24, şapte zile din şapte. Nu mai depindem de funcţionari de la ghişeu. E mare lucru”, a declarat Burduja.

Mai mult, ministrul a atras atenția că pe internet a apărut un site care percepe taxe pentru a ajuta românii să îşi obţină cazierul judiciar.

”Piaţa a încercat să rezolve problema. Nişte băieţi foarte creativi făcuseră un site, nimic ilegal, iau un fel de procură, se duc, bat la ghişeu şi scot ei cazierul şi ţi-l trimit. Când cauţi pe motoarele de căutare cazier judiciar online, băieţii ăştia sunt primul link şi costă 300-500 de lei să ţi-l eliberezi. Drept pentru care reacţia la procesul nostru de digitalizare a cazierului care repet, e gratuit, este…«cum e digital cazierul că mă costă bani». Oamenii intrau pe acel site care e privat şi aveau impresia că acela este cazierul judiciar online”, a adăugat Burduja.

Liberalul a anunțat că pentru un acces mai rapid românii îşi vor putea descărca pe telefoane aplicaţia Ghiseul.ro. Mai mult, acesta a anunțat că în prezent peste 25.000 de români şi-au eliberat online cazierul.

”Cazierul judiciar online este gratuit, este pe Ghiseul. ro şi deja 25.000 de români şi l-au eliberat online”, a spus Sebastian Burduja.

Citește și Cazierul judiciar ar putea fi eliberat gratuit, în format electronic