Românii primesc asigurări înainte de venirea iernii. Stocurile de gaze în depozite au ajuns la nivelul de 79%

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei de guvern, că gradul de umplere a depozitelor de gaze naturale a ajuns la nivelul de 79% şi până la finele săptămânii va depăşi pragul de 80%.

14 sept. 2022, 17:06
Românii primesc asigurări înainte de venirea iernii. Stocurile de gaze în depozite au ajuns la nivelul de 79%
Românii primesc asigurări înainte de venirea iernii. Stocurile de gaze în depozite au ajuns la nivelul de 79%

Românii primesc asigurări înainte de venirea iernii. „Aş vrea să vă spun că astăzi (miercuri n.r) am ajuns la un nivel de peste 79% al stocului de gaze în depozite şi estimăm că până la sfârşitul săptămânii acesta va depăşi pragul de 80%, prag minim aprobat în noul regulament al Comisiei Europene. Aşa că România, cum v-am mai spus, ţinând cont şi de profilul de producţie şi de consum, se află pe un grafic şi pe un trend accelerat de creştere şi pregătire pentru programul de iarnă”, a spus ministrul Energiei.

Anunțul momentului de la Strasbourg! Ursula von der Leyen: „Preţurile la gaze vor fi plafonate. Marile companii fac profituri uriaşe”

Anunţul lui Virgil Popescu vine în aceeaşi zi în care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, în discursul său anual privind starea UE, susţinut la Strasbourg în plenul Parlamentului European, că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%.

DOCUMENT Cât plăteşte statul din facturile românilor la gaze şi energie electrică

„Prietenii noştri din ţările baltice au depus eforturi uriaşe pentru a pune capăt dependenţei lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL şi în conducte de interconectare. Toate acestea au fost înfăptuite cu costuri ridicate, însă dependenţa de combustibilii fosili din Rusia are un preţ mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependenţă în întreaga Europă. Am convenit aşadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat. Dar, din păcate, acest lucru nu va fi suficient”, a spus ursula von der Leyen.