Românii răniţi în accidentul produs în Ungaria, care nu au fost aduşi în ţară, sunt în stare stabilă

Toate persoanele rănite în accidentul produs vineri în Ungaria care se află în continuare în spitale în această ţară sunt în "stare stabilă", a anunţat Ministerul ungar al Apărării într-un comunicat.

31 aug. 2013, 16:50
Românii răniţi în accidentul produs în Ungaria, care nu au fost aduşi în ţară, sunt în stare stabilă

Alţi 11 pacienţi români au fost însoţiţi vineri noaptea, la bordul unui avion, spre România de secretarul de stat român Raed Arafat.

Trei români au murit în accidentul care a avut loc vineri pe autostrada M5 în apropiere de Ocsa, iar alţi şase au fost răniţi grav.

CITEŞTE ŞI Familia uneia dintre victimele accidentului din Ungaria, sfâşiată de durere VIDEO

Un camion de 42 de tone cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care se îndrepta spre Budapesta, a intrat vineri dimineaţa în vehiculele oprite în coloană într-un ambuteiaj pe autostradă, fără urme de frânare. Coliziunea a implicat trei microbuze şi şase autoturisme, a declarat Ministerul ungar de Interne.

Treisprezece persoane au fost grav rănite, iar 14 au suferit răni uşoare, printre acestea numărându-se şi şoferul bulgar. Toţi răniţii, inclusiv din România, Bulgaria, Serbia şi Turcia au fost transportaţi la trei spitale din Budapesta şi două din provincie.

VEZI ŞI Imagini CUTREMURĂTOARE de la teribilul accident din Ungaria, în care mai mulţi români şi-au pierdut viaţa

Cele 11 persoane rănite în accidentul din Ungaria care au putut fi aduse în ţară vineri noaptea, cu un avion militar, au fost preluaţi de la Baza 90 Otopeni de echipaje SMURD fiind transportaţi la spitalele Floreasca (patru), Universitar (patru) şi Bagdasar-Arseni (trei).