Românii rău-platnici, daţi pe mâna recuperatorilor

Românii care nu-şi plătesc facturile la timp sunt căutaţi de recuperatori. Ca să scape de problemele cu clienţii rău platnici, furnizorii de energie electrică îi dau pe mâna firmelor de recuperare.

07 apr. 2015, 05:49
Românii rău-platnici, daţi pe mâna recuperatorilor

Românii care ajung în situaţia de a fi căutaţi de de recuperatori au restanţe de peste trei luni la facturile la energie. Furnizorul apelează la recuperatori pentru că este o soluţie mai ieftină decât să debranşeze clientul şi să îl acţioneze în instanţă pentru recuperarea datoriilor.

În urma discuţiilor dintre clienţii rău-platnici şi recuperatori, primii pot opta pentru plata eşalonată a datoriilor în anumite condiţii. Dacă nu se ajunge la o înţelege nici în această variantă, clientul se poate trezi debranşat, acţionat în instanţă şi executat silit din cauza datoriilor la furnizor.

Firmele de recuperare au cu siguranţă o piaţă destul de consistentă, mai ales dacă ţinem cont de faptul că aproape 400.000 de gospodării din România au restanţe la plata facturilor, în timp ce alţi 700.000 de români au restanţe la bănci.