Românii stau la cozi interminabile să prindă banii alocaţi de Guvern pentru panouri solare VIDEO

Românii fac nopţi albe în stradă pentru a prinde banii alocaţi de guvern pentru panouri solare. Sunt mii de oameni în toată ţara care stau la cozi, unii dintre ei încă de vineri. Banii pentru programul Casa Verde nu ajung însă nici pentru jumătate din cereri. 

10 oct. 2016, 05:52
Românii stau la cozi interminabile să prindă banii alocaţi de Guvern pentru panouri solare VIDEO

Peste 250 de oameni au îndurat frigul în stradă, la coadă, azi noapte la Drobeta Turnu Severin. Pentru mai bine de o sută dintre ei însă a fost a treia noapte albă sub cerul liber. Oamenii vor să fie siguri că dosarele lor vor fi soluţionate, au venit încă de vineri în faţa Agenţiei de Protecţie a Mediului.

Şi la Târgu Jiu sunt sute de oameni care stau la cozi interminabile. Aici, un om a fost scos pe sus din mulţime, după ce s-a băgat în faţă. 

Nebunie şi la Piteşti, unde 300 de oameni au venit cu şezlonguri la Agenţia de Protecţie a Mediului. 

In Mehedinti, sute de oameni s-au asezat la coada inca de vineri. Au dormit in frig sau au stat la rand cu schimbul ca sa poata primi bani pentru panouri solare. In judetul Dolj, circa 300 de dosare vor primi finantare, conform sumelor alocate, asa ca oamenii s-au grabit sa se inscrie pe liste de asteptare. 

Şi în judeţul Olt, zeci de persoane şi-au petrecut ultimele două nopţi în în faţa sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului pentru a prinde un loc în faţă la depunerea dosarului pentru „Casa Verde“. 

La Buzau, aproximativ 200 de persoane erau la coda in fata Agentiei pentru Protectia Mediului Buzau, in noaptea de duminica spre luni, pentru a depune dosarele. Coada a inceput sa se formeze duminica seara.

Cei care vor finantare prin programul Casa Verde pot depune dosarul la Agentiile de Mediu pana pe 24 octombrie. Bugetul alocat pentru intreaga tara este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populatiei si 34 de milioane persoanelor juridice.


loading...