Românii sunt tradiţionalişti când vine vorba de Crăciun şi Revelion

Mulţi români vor petrece Revelionul în staţiunile montane din ţară, chiar dacă în unele cazuri, preţurile întrec spre exemplu o vacanţă, în aceeaşi perioadă, în Austria, Cipru, Ungaria sau Cehia. Motivul principal este respectarea tradiţiei româneşti, iar vacanţa de sărbători pică în aşa fel încât va fi mai scurtă în acest an.

05 dec. 2011, 08:05
Românii sunt tradiţionalişti când vine vorba de Crăciun şi Revelion

Românii vor să petreacă „româneşte” şi anul acesta de Crăciun, dacă ne luăm după numărul de pachete turistice vândute pentru această perioadă a anului.

Există turişti pentru care nu contează costul pachetului turistic, ci vor să revină în fiecare an în locurile preferate, de care îi leagă amintiri, prieteni şi tradiţii româneşti pe care vor să le respecte. În plus, pentru că anul acesta vacanţa de sărbători este mai scurtă decât în alţi ani şi mulţi români petrec Crăciunul în familie, iar de Revelion nu vor să plece prea departe de casă“, a spus pentru RTV.net Marius Mereuţă, reprezentant Transilvania Travel.

Preţurile pentru pachetele turistice în România, în staţiunile montane renumite precum Sinaia, Poiana Braşov sau Bran-Moeciu variază între 468 şi 600 de euro, în funcţie de locaţie, precum şi de pachetul ales.

Printre cele mai scumpe Revelioane în România sunt cele organizate în Poiana Braşov. La un hotel de cinci stele, tariful ajunge la 599 de euro de persoană, preţ ce include 3 nopţi de cazare cu mic dejun, diverse petreceri tematice, cine pe 29 şi 30 decembrie, precum şi Gala Dinner pentru seara de Revelion. În preţ mai intră şi accesul la piscină, saună, grădiniţă pentru copii, concert live la pian, activităţi pentru copii, aqua fitness şi pilates. La un hotel de trei stele din aceeaşi staţiune, preţul scade la 384 de euro de persoană.

În Sinaia, la un hotel de trei stele Revelionul costă de la 520 de euro de persoană, pachetul incluzând 3 nopţi de cazare cu mic dejun, cina bufet pe 30 decembrie şi 2 ianuarie, cina festivă de Revelion şi Carnaval pe 1 ianuarie.

Potrivit lui Teodor Călimănescu de la Europa Travel, la Bran–Moeciu, un pachet de 5 nopţi cazare cu pensiune completă la un hotel de trei stele poate ajunge la 468 de euro de persoană. În preţ este inclusă şi cina festivă. Dacă optaţi pentru un apartament într-o vilă de patru stele din Bran puteţi plăti chiar şi 612 euro pe pachetul turistic pentru 5 nopţi, mese şi cină festivă.

Preţurile pachetelor în străinătate variază între 136 şi 409 euro. Cea mai ieftină variantă constă în petrecerea Revelionului în Ungaria şi va include 3 nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei patru stele, potrivit lui Marius Berca, reprezentant Christian Tour. Varianta mai scumpă, care se apropie de preţurile din România, este cea din Cipru, numai că aici pachetul conţine 7 nopţi de cazare. „Un pachet de Revelion în Cipru costă de la 409 euro de persoană şi include transport cu avionul, transferuri la şi de la aeroport, 7 nopţi de cazare cu demipensiune la hotel de două stele, apă şi vin la masă, o excursie, precum şi asistenţă turistică”, spune Mircea Vladu de la Prestige Tours.

Cei care vor să petreacă la cumpăna dintre ani în Praga o pot face, potrivit Christian Tour, pentru 405 euro de persoană, preţul include 7 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de patru stele, vizitele cuprinse în program, ghid însoţitor.