Românii vaccinaţi nu vor mai trebui să stea în carantină la intrarea în Germania

Locuitorii din Germania care sunt consideraţi complet imunizaţi la noul coronavirus nu vor mai trebui să respecte restricţiile impuse pe timpul nopţii şi anumite restricţii privind contactul social începând de duminică la miezul nopţii (22:00 GMT).

09 mai 2021, 18:20
Românii vaccinaţi nu vor mai trebui să stea în carantină la intrarea în Germania

Germania renunţă la restricţii pentru persoanele imunizate. Oricine a primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau s-a refăcut după ce a fost bolnav de COVID-19 se va putea întâlni în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie. Când se întâlnesc cu persoane nevaccinate, aceştia nu vor fi nevoiţi să respecte limita de contact.

Totodată, persoanele complet imunizate nu vor trebui să intre în carantină după revenirea din călătorii, cu excepţia unor cazuri specifice – de exemplu, dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului face ravagii – şi nici nu vor trebui să demonstreze că au un rezultat negativ pentru a intra în magazine sau a beneficia de servicii, scrie Agerpres.

Nici românii vaccinaţi care merg în Germania nu vor sta în carantină

Autoritățile germane au inclus România în categoria trei (zona de risc), ceea ce înseamnă că românii care s-au vaccinat sau au trecut prin boală nu mai trebuie să stea în carantină, conform MAE.
Românii nu mai sunt nevoiți să stea în carantină la intrarea în Germania dacă îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

– dețin dovada vaccinării și au trecut cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze necesare a unui vaccin dintre cele omologate la nivelul UE

– dețin dovada unei infectări anterioare cu virusul SARS-CoV-2, bazată pe o testare de laborator (PCR, PoC PCR sau alte metode de amplificare a acidului nucleic) care a fost efectuată cu cel puțin 28 de zile anterior, dar nu mai mult de 6 luni

– dețin dovada unei infectări anterioare cu virusul SARS-CoV-2, precum și pe cea a vaccinării cu cel puțin o doză a unui vaccin omologat la nivelul UE.

Documentele menționate anterior pot fi prezentate fizic, tipărite, sau în format electronic și trebuie să fie redactate într-una din limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Suplimentar, pentru a putea beneficia de exceptarea de la măsura carantinei, persoanele care dețin documentele menționate mai sus nu trebuie să prezinte niciun fel de simptome specifice COVID-19, precum dificultăți de respirație, tuse, febră, pierderea mirosului sau a gustului.

Citeşte şi: Spania a ieşit oficial din starea de alertă. Majoritatea restricţiilor au fost ridicate