Românii vor cumpăra flori online de 3 milioane de euro

Vânzările de flori online va ajunge anul acesta la 3 milioane de euro, o mare pondere din totalul pieţei de flori, estimează a declarat Marius Dosinescu, Business Development Manager în cadrul grupului FlorideLux.ro.

09 feb. 2012, 10:37
Românii vor cumpăra flori online de 3 milioane de euro

„Din 2011, datorită creşterii încrederii generale în mediul online şi a educării clienţilor, florăriile online şi cele offline au intrat în competiţie directă pe piaţă, iar la ora actuală au aproximativ 60% piaţă comună.”, a declarat Dosinescu.

Pentru acest an, acesta apreciază o creştere a competitivităţii pe piaţa florăriilor, atât online, cât şi offline, pe măsură ce separarea dintre aceste două pieţe a început să dispară începând cu 2011, dar şi a creşterii nivelului de încredere generale în cumpărăturile pe internet.

Vânzările de flori de Valentine’s Day se vor ridica 60.000 euro

Vânzările online de flori pentru Valentine’s Day se vor ridica  la 60.000 de euro, în creştere cu 50% comparativ cu 2011, potrivit estimărilor FlorideLux.ro, unul dintre cei mai importanţi comercianţi online de flori de pe piaţa locală.

Compania estimează vânzări de aproximativ 9.000 de euro pentru această perioadă, duble faţă de cele realizate anul trecut cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor.

„Dacă anul trecut estimările iniţiale de 4.000 de euro vânzări au fost depăşite, pentru acest an ne aşteptăm la vânzări duble, de aproximativ 9.000 de euro. Vânzările la nivelul principalilor jucători din piaţă pe segmentul florăriilor online apreciez că vor depăşi 60.000 de euro în această perioadă, în condiţiile în care Valentine’s Day este sărbătorit în mijlocul săptămânii”, a declarat reprezentantul FlorideLux.ro.

Pentru acest an, reprezentantul companiei estimează afaceri de aproximativ 450.000 de euro, în creştere cu aproape 20%, faţă de vânzările din 2011.