Românii vor rate mai mici. 60% din populaţie este de acord cu „Electorata”

Românii privesc cu ochi buni intenţia Guvernului de a-i ajuta pe cei cu venituri mici să îşi achite ratele la bănci. 60% dintre repondenţii ultimului sondaj de opinie CSCI au o părere bună şi foarte bună despre propunerea lui Victor Ponta ca statul să susţină jumătate din valoarea ratelor la bănci pentru românii cu venituri sub 1.600 de lei.

09 feb. 2014, 09:58
Românii vor rate mai mici. 60% din populaţie este de acord cu „Electorata”

Aproape un milion de români ar putea beneficia de măsura Guvernului, care încearcă să vină în sprijinul persoanelor cu venituri mici, dar care au credite la bănci. Concret, persoanele cu venituri sub media naţională, de 1.600 de lei, care au credite la bancă şi restanţe ce nu depăşesc 90 de zile, beneficiază de o înjumătăţire a ratei pentru o perioadă de doi ani.

Scopul măsurii este acela de a stimula consumul prin deblocare sumei de patru miliarde de lei în 2014, bani care în loc să ajungă la bancă, sub formă de rate, vor fi folosiţi în alte scopuri. Măsura a iscat însă controverse în USL, iar data de la care se va aplica este momentan incertă.

La întrebarea „Ce părere aveţi despre propunerea lui Victor Ponta ca statul să susţină jumătate din valoarea ratelor la bănci pentru românii cu venituri mici, pentru următorii doi ani?”, 24% dintre români au răspuns că foarte bună, iar 36% consideră măsura destul de bună.

Citeşte şi PREMIERĂ: Creditele în lei, mai ieftine decât cele în euro