Românul care desparte o familie nobiliară britanică: Doctorul Stoicescu fură inima lui Lady Pamela

Un om de afaceri român, Dan Stoicescu, se află la originea unuia dintre cele mai scumpe divorţuri aristocrate din Marea Britanie. Lordul Spencer Northampton este nevoit să se despartă de cea de-a cincea lui soţie, Lady Pamela, după 20 de ani, pentru că ea s-a îndrăgostit de doctorul în Chimie Dan Stoicescu, de origine română. Lady Pamela iese din căsătoria aristocrată cu 17 milioane de lire sterline din averea de 120 de milioane de lire sterline a fostului ei soţ.

21 ian. 2013, 13:33

Divorţul lordului Spencer Northampton de cea de-a cincea lui soţie, Pamela, începe marţi, la Înalta Curte, cuplul aristocrat ajungând la o înţelegere privind împărţirea averii de 120 de milioane de lire sterline care provine numai  din familia lordului.

Astfel, Lady Pamela va primi aproximativ 17 milioane de lire sterline, între care 4 milioane reprezintă valoarea unui apartament din Pimlico, în centrul Londrei. Iniţial, ea ceruse 25 de milioane de lire sterline. Valoarea cheltuielilor de divorţ este estimată la aproximativ 2 milioane de lire sterline şi va fi suportată de către Spencer.

Căsătoriţi de 20 de ani, lordul Spencer, în vârstă de 66 de ani şi lady Pamela, în vârstă de 61 de ani,  divorţează, după ce el a descoperit că soţia sa avea o legătură cu chimistul român Dan Stoicescu, stabilit în Elveţia unde a devenit un prosper om de afaceri care a făcut bani din industria farmaceutică, scrie Daily Mail.

Caseta compromiţătoare

Mariajul lordului s-a terminat după ce o înregistrare audio a unei convorbiri telefonice a confirmat că soţia lui îl înşela cu Stoicescu. Deşi despărţirea lor are clauze de confidenţialitate, vara trecută a ieşit la iveală o parte din intrigile întregii afaceri.

Astfel s-a aflat că mama vitregă a Pamelei a înregistrat convorbirea telefonică compromiţătoare între lady Pamela şi tatăl ei, Jim Haworth, în vârstă de 87 de ani. Femeia i-a dat înregistrarea lordului, iar el s-a hotărât să o alunge pe Pamela din locuinţa lor din Middlesex.

Întâlnirea fatală cu „transumanistul”

În 2006, la o Convenţie a Francmasonerie din Cipru a avut loc întâlnirea „fatală” cu Dan Stoicescu. La început, lordul Spencer căruia i se mai spune şi „marchizul mistic” (este al VII-lea marchiz de Northampton, n.r.) datorită preocupărilor sale pentru francmasonerie şi religii alternative, părea că ar avea multe în comun cu Stoicescu , care se prezenta ca fiind un „transhumanist” foarte interesat de nemurire şi terapii împotriva îmbătrânirii, scrie Daily Mail.

Stoicescu a fost cea de-a doua persoană din lume care a plătit 220.000 de lire sterline să i se facă analiza completă a genomului său uman – o procedură prin care se poate afla predispoziţia genetică pentru anumite boli, astfel încât declanşarea acestora să fie întârziată sau chiar evitată. Ulterior, a plătit o sumă dublă, la o clinică din SUA şi pentru harta genomului Pamelei. 

În câteva luni după acea întâlnire, Stoicescu, în vârstă de 60 de ani acum, divorţat şi tatăl unui copil a devenit un prieten foarte apropiat al familiei lordului. Începuse să o răsfeţe pe Pamela cu daruri scumpe, între care şi un colier Cartier cu cercei asortaţi şi chiar un ceas cu diamante.

În 2009, Pamela a început să lucreze pentru Stoicescu şi i-a spus soţului ei că el o numise preşedintele uneia dintre companiile lui farmaceutice, Asterion.  Noua ei slujbă o obliga să călătorească frecvent în Statele Unite şi să stea tot mai puţin acasă. Astfel, lordul a devenit suspicios. Legătura soţiei sale cu omul de afacri român a fost un şoc pentru el.

Avere mai mare decât cea a lordului

Stoicescu a făcut avere din afacerea lui cu medicamente împotriva cancerului. La ora actuală are reşedinţe În Elveţia, Cipru, Finlanda, SUA şi Australia.

El este mai bogat decât lordul Spencer. Cu un doctorat în biotehnologie, chimistul a fondat în România, la începutul anilor ’90, compania Sindan, singura producătoare în acea vreme de medicamente împotriva cancerului. A vândut-o ulterior cu o sumă de aproximativ 150 de milioane de euro.