Românul căsătorit cu un bărbat a primit paşaport şi poate vota la alegerile prezidenţiale

Publicat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 10:24 // Actualizat: Vineri, 08 Noiembrie 2019 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Adrian Coman, cetăţeanul român căsătorit cu un bărbat, va putea vota la alegerile prezidenţiale, după ce ministrul de Externe Bogdan Aurescu a intervenit pentru a i se elibera un paşaport, lucru refuzat iniţial de consulul român de la New York, Cătălin Dancu.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a dispus pe 6 noiembrie eliberarea pașaportului simplu temporar pentru cetățeanul român Adrian Coman, căruia consulul Cătălin Dancu îi refuzase acest drept pe motiv că este căsătorit cu un bărbat, scrie G4Media.ro.

Adrian Coman a mers pe 7 noiembrie la sediul Consulatului General al României la New York, unde reprezentanții instituției i-au eliberat persoanei pașaportul simplu temporar, potrivit unui comunicat al MAE.

Astfel, Adrian Coman își poate exercita dreptul de vot.

La începutul anului, Adrian Coman a solicitat la Consulatul României la New York reînnoirea pașaportului. A completat un formular online, unde s-a declarat căsătorit la întrebarea obligatorie privind statutul civil. După ce a completat formularul, bărbatul de 47 de ani a depus ca anexă o copie a certificatului de căsătorie, de unde rezultă că partenerul său bărbat, cetăţeanul american Robert Clabourn Hamilton.

După câteva zile, reprezentanții Consulatului l-au anunțat că Ministerul Afacerilor Externe nu poate procesa cererea lui, întrucât certificatul său de căsătorie nu are corespondent legal în regimul actelor de stare civilă emise de statul român.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adrian Coman alegeri prezidenţiale 2019 căsătorie gay Robert Clabourn Hamilton
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H