Romeo Nicolae, vicepreşedintele ANAF cercetat de DNA, a fost eliberat din funcţie

Romeo Nicolae, vicepreşedintele ANAF cercetat de DNA pentru trafic de influenţă şi pus sub control judiciar, a fost eliberat din funcţie, după ce şi-a depus demisia.

12 sept. 2015, 13:38
Romeo Nicolae, vicepreşedintele ANAF cercetat de DNA, a fost eliberat din funcţie

Vicepreședintele ANAF Romeo Nicolae și-a înaintat, joi, demisia din funcție premierului Victor Ponta.

Nicolae Romeo-Florin a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență cu interdicţia de a-şi exercita funcţia.

Procurorii au descins la locuințele deținute de vicepreședintele ANAF în Ploiești și într-o altă localitate din Prahova. Romeo Florin Nicolae, directorul Direcției Antifraudă și vicepreședinte al ANAF, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Citeşte şi: Şeful Antifraudă din cadrul ANAF, urmărit penal. Preşedintele ANAF a cerut lui Ponta SUSPENDAREA lui

În urma deschiderii urmării penale, preşedintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu a propus premierului Victor Ponta suspendarea lui Nicolae Romeo Florin din funcţie, până la clarificarea situației.

Potrivit unui comunicat al DNA, în calitate de consilier superior în cadrul ANAF — Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF — Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligațiilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la 1.097.923 lei.


loading...