Romeo şi Julieta de România au ajuns în presa britanică. Englezii sunt uimiţi de descoperire

Britanicii sunt uimiţi de cele două schelete care se ţineau de mână găsite într-un cimitir din Cluj. Publicaţia Daily Mail a publicat povestea lor, speculând faptul că cei doi au murit din dragoste, având vârste apropiate şi murind în acelaşi timp, mai ales că îngropările duble erau destul de rare în Evul Mediu. 

23 apr. 2013, 06:56

Urmaşii lui William Shakespeare au rămas uimiţi de faptul că Romeo şi Julieta au trăit în România, după ce arheologii ardeleni au descoperit rămăşiţele unui bărbat şi ale unei femei în timpul excavării unui cimitir care aparţinea unei biserici dominicane, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Romeo şi Julieta de România: Scheletele a doi tineri care se ţin de mână, găsite în Cluj

Inedit este faptul că bărbatul avea şoldul rupt, iar cei doi au fost înmormântaţi în acelaşi timp, cauzele morţii femeii fiind încă necunoscute. Mai mult, cei doi erau aşezaţi unul lângă altul, ţinându-se de mână, ceea ce a dus la prezumpţia că erau îndrăgostiţi.

„Este un mister şi este un lucru rar pentru înmormântările din perioada respectivă. Putem să vedem faptul că bărbatul a suferit mai multe răni severe ceea ce l-au lăsat cu un şold rupt, aceasta fiind probabil cauza morţii. Credem că rănile au venit după ce a fost lovit cu un obiect greu. Au fost îngropaţi împreună ca un tribul al dragostei pe care îl aveau unul pentru celălalt”, a declarat Adrian Rusu, cercetătorul principal, pentru publicaţia britanică.

Citeşte şi Scheletele unor „vampiri”, descoperite în Bulgaria

Cercetătorii români sunt de părere că femeia nu s-a sinucis, aceasta fiind diferenţa între povestea scriitorului englez şi ceea ce s-a descoperit în Cluj. Dacă şi-ar fi luat singură viaţa ea nu ar mai fi fost îngropată în pământul sfânt al bisericii, acest lucru fiind interzis. În urma cercetărilor se crede că cei doi îndrăgostiţi au fost îngropaţi între 1450 şi 1550.

Citeşte şi Dramă ca-n „Romeo şi Julieta”. Doi tineri din Bacău au încercat să se sinucidă