Romeo şi Julieta din Siberia: Descoperirea uluitoare, veche de 3.500 de ani, din nordul Rusiei FOTO

Publicat: Luni, 30 Decembrie 2013 14:01 // Actualizat: Luni, 30 Decembrie 2013 14:01 // Sursa: romaniatv.net

Cercetătorii ruşi au descoperit mai multe morminte, vechi de 3.500 de ani, din Epoca de Bronz, unde cuplurile au fost înmormântate împreună, într-o îmbrăţişare duioasă. Acestea au fost găsite în satul Staryi Tartas din Siberia, unde experţii au analizat 600 de morminte antice.

Zeci de morminte conţin scheletele unor cupluri, care stăteau îmbrăţişate, cu faţa unul la celălalt, ţinându-se de mâini pentru eternitate.

"Arheologii caută explicaţii şi cred că testele ADN vor aduce răspunsuri pentru aceste înmormântări incredibile", scrie The Siberian Times.

Una din teorii spune că aceste înmormântări arată începuturile familiei nucleare - adică o familie simplă, compusă din soţi şi soţie şi copii minori, însă altă teorie arată că după ce bărbatul murea, soţia lui era ucisă şi înmormântată cu el.O altă teorie sugerează că unele dintre aceste cupluri erau deliberat înmormântate ca şi cum ar fi fost într-un act sexual, fiind posibil ca o tânără femeie să fie sacrificată pentru a juca acest rol în mormânt.

Alte morminte din această regiunea siberiană prezintă adulţi înmormântaţi alături de copii.

Profesorul Lev Klein, de la Universitatea St. Petersburg, spune că aceste înmormântări sunt legate de credinţe în reîncarnare, influenţate de ritualurile deeksha, din India antică.

"Bărbatul îşi dona corpul ca sacrifiu pentru zei. Deeksha era considerată o a doua naştere, iar pentru a termina acest ritual, bărbatul care se sacrifica făcea un act sexual", explică prof. Klein. În alte cuvinte, bărbatul mort trebuia să aibă un act sexual cu o femeie.

Experţii spun, însă, că momentan nu se ştie de ce aveau loc astfel de înmormântări, fiind posibile toate teoriile propuse.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 dec 21:21
...unde cuplurile au fost înmormântate împreună, într-o îmbrăţişare duioasă. Citește mai departe…

...
30 dec 14:30
... Cercetătorii ruşi au descoperit mai multe morminte, vechi...
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H