Romeo Stavarache a ÎNCĂLCAT condiţiile de eliberare. Procurorii cer din nou arestarea primarului

Romeo Stavarache a încălcat condiţiile de eliberare sub control judiciar stabilite de magistraţii instituţiei judecătoreşti, în dosarul în care a fost reţinut pentru luare de mită. Procurorii cer din nou arestarea primarului municipiului Bacău.

01 iul. 2014, 08:43
Romeo Stavarache a ÎNCĂLCAT condiţiile de eliberare. Procurorii cer din nou arestarea primarului

Procurorii DNA au cerut marţi, din nou, arestarea preventivă a primarului Bacăului, Romeo Stavarache, şi a celorlalţi doi inculpaţi din dosar, pe motiv că au încălcat condiţiile controlului judiciar.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă şi Liviu Goian, reţinuţi joi pentru luare de mită, ar fi părăsit împreună în acelaşi autoturism sediul poliţiei municipale în seara în care au fost eliberaţi, ceea ce încalcă decizia judecătorească conform căreia acestora li s-a interzis să se întâlnească după eliberarea condiţionată.

Stavarache şi cei doi oameni de afaceri se află marţi la Curtea de Apel Bacău, unde instanţa judecă acţiunea procurorilor potrivit căreia cei trei ar fi încălcat condiţiile de eliberare.

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, s-a prezent luni la sediul poliţiei municipiului potrivit obligaţiei survenite ca urmare a deciziei Curţii de Apel Bacău de a-l elibera sub control judiciar.

Romeo Stavarache a fost eliberat sub control judiciar VIDEO

Aceasta a fost prima prezentare a lui Stavarache la poliţie în cadrul măsurii de control judiciar decisă joi.

Potrivit hotărârii judecătoreşti, Romeo Stavarache şi ceilalţi doi suspecţi reţinuţi împreună cu acesta, oamenii de afaceri Liviu Cenuşă şi Liviu Goian, proprietari de firme media în judeţul Bacău, trebuie să se prezinte la organele de cercetare sau la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi, să nu ia legătura unul cu altul şi cu ceilalţi coinculpaţi sau martori, să nu părăsească ţara fără să anunţe şi să se prezinte la poliţie după un program stabilit.

Până la o soluţie definitivă, pentru că hotărârea instanţei a fost contestată, poliţiştii băcăuani au hotărât ca primarul Romeo Stavarache să se prezinte la sediul instituţiei pentru supraveghere de două ori pe săptămână.

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, REŢINUT pentru fapte de corupţie alături de doi oameni de afaceri

Romeo Stavarache fusese reţinut joi de procurorii DNA, alături de cei doi oameni de afaceri, fiind suspectaţi de mai multe fapte de corupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2008 – 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi, a pretins şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.