Romeo Stavarache, primarul arestat al Bacăului, a încercat să se sinucidă. L-a salvat fratele unui fotbalist

Primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, a încercat să se sinucidă zilele trecute, informează Radio Bacău.

18 aug. 2014, 08:12
Romeo Stavarache, primarul arestat al Bacăului, a încercat să se sinucidă. L-a salvat fratele unui fotbalist

Potrivit sursei citate, Stavarache a vrut să se spânzure cu un cearşaf de pat, însă a fost oprit de colegul său de celulă, Liviu Goian, fratele mai mare al fostului internaţional Dorin Goian. El a decis să recurgă la acest gest pentru că magistrații i-au respins solicitarea de a fi cercetat în libertate.

ROMEO STAVARACHE a fost arestat. UPDATE: Stenograme compromiţătoare

În acest moment, Stavarache se află la Infirmeria Penitenciarului Bacau şi are împreună cu el o Biblie.

Autoritățile neagă însă varianta tentativei de sinucidere: „Este adevărat că este supus unor investigaţii psihiatrice, că este vulnerabil, cu psihicul la pământ, dar nu a vrut să se sinucidă. Se află la infirmerie pentru că este bolnav”.

De asemenea, avocatul şi soţia lui Romeo Stavarache neagă zvonurile care au circulat în rândul băcăuanilor şi media potrivit cărora acesta ar fi încercat să se sinucidă.

„Vă spun, cu certitudine, că nu a existat o asemenea faptă vehiculată în articole apărute în mass-media locală şi naţională’, a declarat marţi Doiniţa Boană, unul dintre avocaţii lui Romeo Stavarache, citată de Agerpres.

Soţia primarului suspendat al Bacăului, Ana Maria Stavarache, a afirmat că „nimic nu este adevărat” în ceea ce priveşte presupusa încercare de suicid a soţului său, lansând, marţi după-amiază, şi un „apel la respect”: „Astăzi, când eu şi familia mea trecem prin momente dificile, îndemn în mod public la respect şi echilibru din postura de soţie a unui om care a crezut toată viaţa în aceste valori. Este regretabil că instituţii media prestigioase au decis să difuzeze materiale în care s-a vorbit despre o presupusă încercare de sinucidere a soţului meu, citând surse aşa-zis de încredere, dar care au dorit să-şi păstreze anonimatul”.

Ana Maria Stavarache a subliniat că soţul său „a avut şi are un comportament demn, încrezător că justiţia îşi va face datoria” şi că nu doreşte ca acesta „să fie privit cu compasiune”, dar nici nu vrea ca acesta „să devină obiectul unor ştiri de presa nefondate, bazate pe zvonuri inexplicabile şi neverificate”.

Primarul suspendat al Bacăului este trimis în judecată de DNA pentru presupuse fapte de corupţie în calitate de edil, iar la începutul lunii a fost transferat de la Poliţia Judeţeană la Penitanciarul Bacău.

DNA: Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, trimis în judecată

Romeo Stavarache este acuzat de cinci fapte de corupţie în urma cărora ar fi luat mită 2,4 milioane de lei de la patru oameni de afaceri. Fostul primar al Bacăului ar fi oferit la schimb mai multe contracte pe bani publici.

După ce nu a respectat obligaţiile impuse de cercetarea sub control judiciar, Romeo Stavarache a fost arestat preventiv pe 1 iulie. Fostul primar al Bacăului ar fi luat legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, lucru interzis de lege. Ulterior, apărătorii acestuia au contestat decizia instanţei. Când această măsură a eşuat, Stavarache a vrut să-şi pună capăt zilelor.

Romeo Stavarache rămâne în arest până pe 22 august

Stavarache este primar al municipiului Bacău din 2004, iar Prefectura Bacău a decis, în 2 iulie, suspendarea din funcţie, cel puţin pe perioada mandatului de arestare preventivă de 30 de zile.

O instanţă a Curţii de Apel Bacău a decis pe 28 iulie că Romeo Stavarache rămâne în arest preventiv până pe 22 august.

Primarul suspendat al Bacăului a fost trimis în judecată pe 25 iulie, în stare de arest preventiv, pentru cinci infracţiuni de luare de mită. Procurorii DNA Bacău i-au mai trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Liviu Goian, acuzat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, Liviu Vasile Cenuşă, în sarcina căruia s-au reţinut în concurs două infracţiuni de complicitate la luare de mită şi în stare de libertate pe Costel Căşuneanu, acuzat de dare de mită, şi pe Constantin Apostol, în sarcina căruia s-au reţinut în concurs două infracţiuni de complicitate la luare de mită.