Romgaz a prelungit până pe 29 februarie contractul cu ELCEN pentru livrarea de gaze naturale

Romgaz a aprobat, în ședința Consiliului de Administrație din 28 ianuarie, prelungirea contractului pentru livrarea gazelor naturale către Electrocentrale București (ELCEN) pentru perioada 1 - 29 februarie 2016, potrivit unui comunicat al producătorului de gaze, remis, vineri, Bursei de Valori București.

29 ian. 2016, 13:30
Romgaz a prelungit până pe 29 februarie contractul cu ELCEN pentru livrarea de gaze naturale

Prelungirea contractului s-a realizat prin semnarea unui act adițional în aceleași condiții contractuale.

De asemenea, Consiliul de Administrație al Romgaz a aprobat încheierea unei convenții de eșalonare pentru o parte din datoria înregistrată de ELCEN, „concomitent cu încheierea unui contract de ipotecă imobiliară de rang I pentru imobilele propuse de societatea Electrocentrale București SA în luna decembrie 2015”.

„Valoarea sumei pentru care se va încheia eșalonarea va fi determinată de valoarea imobilelor asupra cărora se poate înscrie ipoteca de rangul I”, se precizează în comunicat.

Conducerea executivă a Romgaz va continua demersurile pentru încheierea unei convenții de eșalonare pentru restul datoriei, în condițiile obținerii de garanții, au adăugat oficialii companiei.

La finele anului trecut, Romgaz a aprobat prelungirea până la 31 ianuarie 2016 a actualului contract de furnizare a gazelor către ELCEN și a cerut ca activele CET Progresu depuse drept gaj să aibă o valoare similară cu cea a datoriilor, potrivit unui raport transmis la acea dată Bursei de Valori București.

”Agrearea de către ambele părți a condițiilor de garantare a Convenției de eșalonare, respectiv ipotecă de rang I și gaj asupra activelor CET Progresu, a căror valoare trebuie să fie până cel puțin la concurența sumei care va face obiectul Convenției de eșalonare (terenuri și construcții notate în cartea funciară și alte active acceptate de Romgaz)”, mai precizează raportul.

Potrivit Romgaz, datoriile ELCEN depășesc 400 de milioane de lei.