Romgaz continuă să livreze gaze către Elcen până pe 15 decembrie VIDEO

Consiliul de Administratie al Romgaz a decis continuarea relatiilor contractuale cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), anunta compania producatoare de gaze.

18 nov. 2015, 12:42
Romgaz continuă să livreze gaze către Elcen până pe 15 decembrie VIDEO

Consiliul de Administraţie al ROMGAZ s-a întrunit în 16 noiembrie 2015, în ședință extraordinară, pentru a reanaliza situaţia contractuală cu Electrocentrale București, ca urmare a primirii din partea companiei a unei propuneri de program de stingere a datoriei restante înregistrate față de ROMGAZ, pentru a evita întreruperea relaţiilor contractuale dintre cele două companii, informează un comunicat al Romgaz.

Consiliul de Administraţie ROMGAZ a decis astfel continuarea furnizării gazelor naturale necesare producției de energie termică prin semnarea unui nou contract pentru o perioadă de o lună. Până în data de 15 decembrie 2015 urmează să se încheie o convenţie de eşalonare a datoriilor restante, condiţie obligatorie pentru continuarea furnizării de gaze naturale.

În situaţia dată, s-au analizat consecinţele sociale ale unei decizii de întrerupere a relaţiilor contractuale şi a fost luată în considerare aprobarea de către Consiliul General al Primăriei Bucureşti a unui împrumut în vederea finanţării cheltuielilor curente pentru asigurarea aprovizionării cu energie termică de la RADET, văzând astfel posibilitatea creării unui flux financiar inclusiv pentru plata gazelor.

În acest context, Romgaz face următoarele precizări:

-Compania a luat la cunoștință dificultățile financiare cu care se confruntă Electrocentrale București S.A., cauzate, la rândul lor, de un client în dificultate financiară, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice RADET București. Considerăm că toate părțile trebuie să facă eforturi majore pentru a nu se mai ajunge la blocaje financiare precum cel de față;

-Compania îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă concurenţială, având misiunea de a proteja atât interesele proprii cât şi ale acţionarilor săi.