Romii din Italia primesc 10.000 de euro pentru a-şi găsi o locuinţă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Italia oferă romilor din taberele de nomazi câte 10.000 de euro pentru a-şi găsi o locuinţă. Autorităţile vor să închidă definitiv aceste tabere cât mai curând. Pentru a încasa banii, romii trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

02 iun. 2022, 16:45
Romii din Italia primesc 10.000 de euro pentru a-şi găsi o locuinţă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Romii din Italia primesc 10.000 de euro pentru a-şi găsi o locuinţă. Pentru a încasa banii, romii trebuie să îndeplinească anumite condiţii.

Romii din Italia primesc 10.000 de euro de la stat. Care sunt condiţiile

Autorităţile din Italia vor să desfiinţeze taberele de nomazi din Roma în următoarele şapte luni. Ca să-i convingă pe romi să plece, statul oferă câte 10.000 de euro celor dispuşi să plece de bună voie. Ca să încaseze banii, romii trebuie să facă acte de rezidenţă, să-şi găsească un loc de muncă şi să-şi trimită copiii la şcoală.

Citeşte şi Facilităţi pentru românii din diaspora care se întorc acasă. Guvernul promite 50% din salariu la angajarea în România

Potrivit estimărilor, în taberele de nomazi din Roma trăiesc aproximativ 6.000 de persoane.

Planul autorităților de închidere a taberelor prevede, printre altele, și întocmirea sau actualizarea actelor celor care locuiesc acolo. Apoi „îndrumare, consiliere și informare pentru accesul pe piața muncii”, prin „activarea de stagii și cursuri de formare”. În plus, oficialii plănuiesc și „activarea laboratoarelor de educație și învățare și dezvoltarea competențelor profesionale dedicate adolescenților și tinerilor adulți”, scrie ştiridiaspora.ro. 

Pentru includerea în muncă, fiecare familie poate primi până la 5.000 de euro, bani destinați înființării „micilor afaceri” și suportării „cheltuielilor pentru obținerea permiselor, permiselor de conducere si completării actelor”.

Autoritățile au anunțat și modul în care va fi acordat bonusul pentru casă. Pentru a obține acest bonus, romii trebuie să semneze și să înregistreze un contract de închiriere pentru locuință individuală sau comună, iar banii vor fi plătiți direct proprietarilor imobilelor închiriate. Limita maximă este de 800 de euro pe lună.

Citeşte şi Suferința bunicilor care își văd nepoții doar de două ori pe an, pentru că sunt plecați în Diaspora: ”Am văzut durerea din ochii ei pentru că nu le înțelege pe fetițe”