Romii s-au răsculat împotriva regilor şi împăraţilor lor VIDEO

Romii din mai multe judeţe au ieşit în stradă, nemulţumiţi de cei care le conduc comunitatea, informează România TV. Ei şi-au scos până şi copiii la înaintare. Între timp, liderii romilor au pornit în pelerinaj prin ţară pentru a-i convinge pe oameni să nu-i susţină pe cei doi regi.

26 aug. 2013, 17:56
Romii s-au răsculat împotriva regilor şi împăraţilor lor VIDEO

Romii au început un adevărat război cu regii lor. La Costeşti, în judeţul Argeş, 50 de familii de ţigani au protestat în centrul oraşului faţă de instituţia regelui. Oamenii spun că nu au nevoie de cineva care să îi conducă.

Proteste au fost şi la Iaşi. Aproape 100 de romi revoltaţi, veniţi din mai multe judeţe din Moldova, s-au adunat la bulibaşa de la Ciurea.

„Situaţia este că  noi nu mai vrem să fie niciun rege al ţiganilor nomazi. Noi din judeţele Moldovei nu dăm acceptul respectiv.  dacă ei se aleg singuri, să se aleagă”, a declarat Ferdinand Stănescu, bulibaşă Ciurea, judeţul Iaşi.

Regii proaspăt încoronaţi se apără şi spun că cei răsculaţi nu au dreptul să protesteze.

Aceşti oameni nu vor decât să creeze o situaţie în care să arunce asupra casei regale cu noroi. Noi nu suntem aleşi, nu avem nevoie de voturile acelor grupuri de oameni care să ne pună sus sau să ne dea jos„, a precizat Dorin Cioabă.

Citeşte şi Romii se revoltă împotriva regilor Cioabă. Monarhii sunt contestaţi prin proteste de stradă