Romsilva anunţă că a crescut numărul pădurilor cu certificare internaţională deţinute de stat

Romsilva anunţă că suprafaţa pădurilor statului care deţin certificarea managementului forestier la standarde internaţionale a crescut cu 33.766 de hectare.

06 iul. 2022, 15:42
Romsilva anunţă că a crescut numărul pădurilor cu certificare internaţională deţinute de stat

Romsilva anunţă că a crescut numărul pădurilor cu certificare internaţională deţinute de stat. După includerea noilor suprafeţe în procesul de certificare a managementului forestier, peste 80% din suprafaţa pădurilor deţinute de stat sunt păduri certificate din punctul de vedere al managementului forestier.

Romsilva: Peste 80% din pădurile de stat sunt certificate internaţional

Citeşte şi Concedieri masive în România. Mii de oameni vor fi daţi afară

„Suprafaţa pădurilor de stat care deţin certificarea managementului forestier la standarde internaţionale a crescut cu 33.766 de hectare, după ce păduri administrate de ocoalele silvice Aleşd, Beiuş, Marghita şi Sudrigiu, din cadrul Direcţiei Silvice Bihor, au fost incluse în procesul de certificare a managementului forestier.

Suprafaţa totală a pădurilor proprietatea publică a statului administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva care deţin certificarea managementului forestier a crescut astfel la 2.514.406 hectare, reprezentând 80,3% din totalul pădurilor de stat administrate de Romsilva”, se arată într-un comunicat transmis de Regia Naţională a Pădurilor.

Specialiştii din Marea Britanie fac anual în teren audit, iar în urma verificărilor la faţa locului, în ultimii ani s-a constatat respectarea setului de cerinţe privind certificarea forestieră.

Certificarea managementului forestier la standarde internaţionale reprezintă garanţia că pădurile sunt gestionate durabil, conform standardelor internaţionale din domeniul silviculturii.

„Certificarea internaţională oferă siguranţă că lemnul exploatat din pădurile proprietatea publică a statului are o provenienţă certă şi legală. Suprafaţa pădurilor de stat certificate la nivel internaţional a crescut constant în ultimele două decenii, de la circa 30 de mii de hectare în anul 2002, la 2,5 milioane de hectare în prezent, iar acest proces va continua în anii următori”, mai precizează Romsilva, potrivit News.ro. 

Regia Naţională a Pădurilor are în administrare 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, reprezentând aproximativ 48% din suprafaţa totală de pădure la nivel naţional. Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, cu o suprafaţă cumulată de circa 850 de mii hectare, 12 herghelii de stat şi asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri private.

Citeşte şi Bojdeuca lui Ion Creangă va fi reabilitată. Cât costă repararea monumentului: „În 2019, au fost peste 50.000 de vizitatori”