Romtrans a închiriat un depozit de la Aviva Investors

Fondul de investiții Aviva Investors, care dispune de un portofoliu de proprietăți de 200.000 metri pătrați în toată Europa estică, a închiriat un spațiu de 5.200 metri pătrați companiei DB Schenker Romtrans în proiectul Phoenix Logistic Center.

25 ian. 2012, 10:43
Romtrans a închiriat un depozit de la Aviva Investors

Phoenix Logistic Center se întinde pe 4,3 hectare de teren și cuprinde 22.000 de metri pătrați de spații de depozitare și birouri. În proiect mai este disponibilă spre închiriere o suprafață de  16.800 metri pătrați, potrivit Jones Lang LaSalle, compania care a intermediat tranzacția.

Depozitul a fost cumpărat de Aviva Investors în 2004 și este situat în zona de vest a Bucureștiului, la intersecția autostrăzii A1 cu șoseaua de centură. În total, centrul logistic cuprinde 22.000 metri pătrați de spații de depozitare, inclusiv birouri.

DB Schenker a achiziționat cel mai mare transportator din România- Romtrans în 2008, fiind în prezent o corporație cu cca 91.000 de angajați în peste 130 de locații la nivel mondial.

Printre chiriașii spațiilor logistice din zona de vest se numără Lidl Distribution Center, Otter Logistics, Avon și Pepsi Americas, hipermarketul Carrefour, Militari Shopping Center (Praktiker, Domo), ACT Cold Storage, Peugeot și Volvo.

„Noile dezvoltări logistice vor fi constituite în principal din construcții la cerere (build-to-suit), foarte puține dezvoltări fiind speculative în București și la nivel national, în continuare din cauza lipsei finanțării. Se așteaptă ca serie de dezvoltatori noi să înceapă deja lucrările la proiecte de tipul build-to-suit în orașe precum București, Timișoara, Pitești și Ploiești. Nivelul chiriei contractuale este preconizat a rămâne stabil cu o ușoară tendință descrescătoare în semestrul al doilea al anului, situându-se în intervalul 3,5-4,15 euro, cu o rată de neocupare scăzând la 11-12% la nivelul orașului București. Credem că viitorii chiriași vor deveni mai selectivi în privința locațiilor lor logistice, ca rezultat al problemelor de infrastructură”, a declarat Irina Iliescu, senior consultant în cadrul departamentului industrial al Jones Lang LaSalle (JLL).

Anul trecut, departamentul industrial-logistic al Jones Lang LaSalle a încheiat zece tranzacții, în suprafață totală de 76.000 metri pătrați către companii internaționale de genul The Toro Company, Nestle, Procter & Gamble, Heineken, Honeywell, Interpart Romania și Automotive Wiring Systems.