Roşca Stănescu: Îmi cer scuze premierului pentru atacurile la persoană, care sunt DERAPAJE

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu şi-a cerut scuze premierului, în cadrul unei emisiuni România TV, pentru precedentele sale atacuri la adresa lui Victor Ponta. Totodată, Stănescu şi-a cerut scuze şi social-demcoraţilor care s-au simţit vreodată ofensaţi de una din afirmaţiile sale din ultima perioadă. În schimb, poziţia liberalului rămâne neschimbată în ce priveşte oportunitatea proiectelor de lege pe care le-a iniţiat în Parlament.

16 mai 2013, 19:18
Roşca Stănescu: Îmi cer scuze premierului pentru atacurile la persoană, care sunt DERAPAJE

Liberalul şi-a făcut mea culpa în cadrul emisiunii „Tonomatul lu’ Ciutacu”. „Textual, am spus că ‘este posibil ca premierul să fie şantajat sau şantajabil’. Ăsta este un atac la persoană care tocmai a fost sancţionat de PNL în sensul că PNL, în mod oficial, a dezavuat această situaţie, şi eu mi-am cerut scuze şi îmi cer scuze şi acum pentru aceste atacuri la persoană care sunt derapaje”, a declarat Sorin Roşca Stănescu.

Întrebat cum comentează faptul că Victor Ponta tocmai declarase, în ceea ce-l priveşte, că „s-a umplut paharul”, Roşca şi-a păstrat atitudinea conciliantă: „Cunosc, ştiu ce a spus premierul, dar asta nu mă împiedică să-mi cer scuze atunci când greşesc”.

Pe de altă parte, senatorul PNL susţine că proiectul de lege referitor la intabularea unor categorii de terenuri, proiect ce a iritat Guvernul, are la bază programul cu care USL a venit la guvernare. „Dacă un coleg din PSD are sentimentul că l-am atacat, deşi nu ştiu să fi nominalizat persoane, îmi cer şi aceluia scuze, dar asta nu schimbă nimic poziţia mea faţă de proiectele mele de lege pentru că ele sunt pe programul USL”, a argumentat Sorin Roşca Stănescu.

Liderul PSD, premierul Ponta şi-a explicat ultima declaraţie referitoare la criticile lui Roşca Stănescu arătând că „s-a umplut paharul” şi că e vorba de o campanie de denigrare a PSD, precizând că, dacă Stănescu va rămâne în postul de senator PNL, atunci înseamnă că acordul USL nu se mai respectă.

El a explicat că acest lucru nu înseamnă că nu va mai funcţiona coaliţia de guvernare, ci că este nevoie să existe un alt acord al USL.

Premierul a explicat că nemulţumirea s-a accentuat după ce Stănescu a susţinut o lege împotriva ministrului de Finanţe, declarându-se mândru de faptul că votul din Senat a condus la crearea unei alte majorităţi.

„Dacă lucrurile stau aşa, atunci colegii din PNL trebuie să ne spună şi situaţia e serioasă”, a spus Ponta, joi seară, la postul public de televiziune.

El a adăugat însă că nu crede că liberalii vor opta pentru Stănescu în detrimentul relaţiei cu PSD.