Rosi Mittermaier, fostă dublă campioană olimpică la schi, a decedat la vârsta de 72 de ani

Fosta schioare germană Rosi Mittermaier, dublă campioană olimpică în 1976, a încetat din viaţă la vârsta de 72 de ani, a anunţat familia sa, potrivit AFP.

06 ian. 2023, 09:12
Rosi Mittermaier, fostă dublă campioană olimpică la schi, a decedat la vârsta de 72 de ani

“Gold Rosi” a încetat din viaţă “în pace”, miercuri, înconjurată de familia sa. Marea schioare germană suferea de mai mulţi ani de o boală gravă. Mittermaier a fost inclusă în 2006 în Hall of Fame al sportului german.

La doar 16 ani, Rosi Mittermaier și-a început cariera. În sezonul 1966-1967, sportiva a câștigat prima cursă la Schruns în Austria. „Gold-Rosi”. La vârsta de 26 de ani, s-a retras sin activitate, dar între anii 1975 și 1976 a câștigat cinci curse, inclusiv dubla de la  Jocurile Olimpice la slalom și coborâre, și triplu aur la Campionatele Mondiale la slalom, coborâre și combinat.

Chiar dacă s-a retras la vârsta de 26 de ani, „Gold-Rosi” a rămas în atenția publică pentru performanța de neegalat pe care a făcut-o în cariera sa. Mai mult, fiul său, Felix, a dus tradiția familiei mai departe, devenind un sportiv de renume, potrivit Cancan. Tânărul a câștigat, până în anul 2019, o medalie de aur, una de argint și una de bronz la Campionatul Mondial pentru slalom.

Citeşte şi: Veste uriaşă de la TAS pentru Simona Halep. Anunţ de ultimă oră: gata cu suspendarea!