Rovana Plumb: Circa 700.000 de persoane cu dizabilităţi, scutite de la plata impozitului pe venit

Aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilităţi vor fi scutite de la plata impozitului pe venit, a anunţat, vineri, la Sinaia, ministrul Muncii, Rovana Plumb, transmite Agerpres.

30 ian. 2015, 15:18
Rovana Plumb: Circa 700.000 de persoane cu dizabilităţi, scutite de la plata impozitului pe venit

‘O nouă măsură pe care Guvernul Ponta a adoptat-o privind scutirea de la plata impozitului pentru orice fel de venit realizat de către persoanele cu dizabilităţi. Este vorba de aproape 700.000 de persoane cu dizabilităţi care, în conformitate cu prevederile ordonanţei de modificare a Codului Fiscal, nu vor mai plăti niciun fel de impozit pe veniturile realizate din activităţi individuale sau în asociere, inclusiv cele din agricultură, piscicultură, silvicultură’, a declarat Rovana Plumb.

Potrivit ministrului, ordonanţa care cuprinde aceste prevederi a intrat în vigoare joi.

‘A fost luată (această măsură – n.red.) pentru a fi aproape de persoanele care sunt în nevoi şi pentru a putea, pe lângă indexarea de 16% aplicată de la 1 ianuarie la indemnizaţia acestor persoane cu dizabilităţi, să le putem crea în viaţă un pic mai bine’, a mai spus Plumb.

Acesta a subliniat că acele comisii care verifică certificatele privind încadrarea în grad de handicap trebuie să lucreze ‘cu celeritate’ pentru a nu exista anumite persoane care să încerce să beneficieze în mod incorect de aceste prevederi.