Rovana Plumb, despre dosarul Belina: Mă voi prezenta la Comisia juridică a Camerei când voi fi chemată. Sunt nevinovată

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că se va prezenta la Comisia juridică din Camera Deputaților atunci când va fi chemată și a reiterat că este nevinovată față de acuzațiile pentru care procurorii DNA au cerut încuviințarea începerii urmăririi penale împotriva sa în dosarul "Belina".

04 oct. 2017, 11:17
Rovana Plumb, despre dosarul Belina: Mă voi prezenta la Comisia juridică a Camerei când voi fi chemată. Sunt nevinovată

„Voi veni la comisie, bineînțeles, când voi fi chemată. Sigur că voi veni, voi da curs invitației de a participa, de a-mi exprima punctul de vedere. Ce reiterez este faptul că nu sunt vinovată și că nu am încălcat nicio lege. (…) Preocuparea pe care o am, permanentă, în toată activitatea mea de peste 20 de ani a fost pentru a face bine românilor. Întotdeauna am acționat cu bună-credință în interesul acestei țări și pentru a putea fi mai bine în viața de zi cu zi a fiecărui român. Așa m-am comportat și acum, așa m-am comportat pentru că așa simt, pentru că-mi iubesc țara și respect românii”, a afirmat Plumb, la Palatul Parlamentului.

Întrebată cum le va cere colegilor săi de deputați să voteze, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a răspuns: „Eu am mai spus odată, îmi doresc ca fiecare dintre colege și colegi să voteze așa cum le dictează conștiința”.

Despre imaginea actualului Guvern, având în vedere că ea și alți doi colegi miniștri au probleme cu Justiția, Plumb a spus: „Sarcina pe care o are Guvernul este aceea de a implementa măsurile din programul de guvernare”.

„În ceea ce mă privește, lucrez la foc continuu cu toată echipa și cu toate ministerele de linie pentru a crește absorbția fondurilor europene. Pot să vă spun că, în momentul de față, am făcut plăți de 800 de milioane de euro către beneficiari și 700 de milioane de euro cereri de rambursare către Comisia Europeană. Continuăm pe fiecare domeniu de activitate, în așa fel încât să lansăm cât mai multe ghiduri, am ajuns la un nivel de aproape 69% din total alocare de 23 de miliarde, rata de contractare este peste media UE și este în jur de 22%. Mergem bine în continuare și sper să ne atingem ținta până la sfârșitul anului”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, conform Agerpres.

Comisia juridică a Camerei Deputaților are programată, miercuri, o ședință în cadrul căreia va decide „calendarul” în cazul cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb.