Rovana Plumb: Guvernul nu este de acord cu introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marţi că Guvernul nu susţine proiectul de lege prin care se introduc pensii speciale pentru parlamentari, potrivit Agerpres.

09 dec. 2014, 12:32
Rovana Plumb: Guvernul nu este de acord cu introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari

‘Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu susţine introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce înseamnă parlamentari. Noi considerăm că este absolut necesar să existe un sistem unitar de pensii, un sistem care să nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumită categorie privilegii, astfel încât să putem să avem în sistemul de pensii o unitate de măsură care să fie aceeaşi şi pentru cei care au lucrat în diversele sectoare economice de activitate şi care în momentul de faţă primesc pensie în conformitate cu legea care este în vigoare’, a spus Plumb la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că Guvernul susţine în continuare proiectul de lege care se referă la pensiile pentru personalul civil navigabil, proiect care a fost adoptat de Parlament, dar a fost retrimis spre examinare de preşedintele Traian Băsescu.

‘În ceea ce priveşte personalul civil navigabil, sunt foarte multe hotărâri judecătoreşti definitive prin care trebuie să i se returneze aceste drepturi iar odată ce a fost susţinut, din punctul meu de vedere, proiectul va fi susţinut şi în continuare’, a afirmat ministrul Muncii.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor are pe ordinea de zi a dezbaterilor de marţi un proiect de lege în care se propune introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari.