Rovana Plumb: Majorarea salariului minim, o măsură corectă şi absolut necesară pentru România

Rovana Plumb, vicepreşedinte PSD şi ministru al Muncii, a declarat, miercuri, că majorarea salariului minim este o măsură care va ajuta economia pe termen lung.

10 dec. 2014, 14:29
Rovana Plumb: Majorarea salariului minim, o măsură corectă şi absolut necesară pentru România

„În România există încă decalaje majore de ordin social, iar măsurile de dreptate socială luate de Guvernul Ponta au rolul de a reduce aceste inegalități și de a crea o societate inclusivă. Ȋn această logică a fost luată și decizia de a mări treptat salariul minim. Astfel, de la 1 ianuarie 2015 acesta va crește de la 900 de lei la 975 de lei, iar în luna iulie va ajunge la 1050 de lei.

Am reușit ca în discuțiile cu FMI să impunem această măsură. Majorarea salariului minim, în ultimii ani, a venit și pe fondul creșterii salariului mediu, rezultată din evoluțiile economice pozitive.

Salariul minim reprezintă un standard minimal și o formă de protecție și respect pentru cetățeni. Ȋn definitiv, este o măsură corectă, care este aplicată de mai multe țări din Uniunea Europeană. Inclusiv Germania a aprobat în vara acestui an introducerea salariului minim.

Nu împărtășesc deloc opiniile celor care consideră că salariul minim nu ar trebui majorat. Dimpotrivă, cred că aceasta este o măsură care va ajuta economia pe termen lung.
Doresc să-i asigur pe români că ne vom respecta promisiunile făcute și vom continua să luăm măsuri de dreptate socială”, a spus Rovana Plumb.