Rovana Plumb: Mărirea alocaţiei pentru sprijinul familiei va fi benefică pentru 500.000 de copii

Publicat: Miercuri, 15 Octombrie 2014 16:20 // Actualizat: Miercuri, 15 Octombrie 2014 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a decis în şedinţa de miercuri, prin Ordonanţă de Urgenţă, mărirea alocaţiei pentru sprijinul familiei, cu 42 de lei pentru fiecare copil, urmând ca de această măsură să beneficieze 500.000 de copii, transmite Agerpres.

Foto: facebook.com

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a anunţat că măsura vizează 284.000 de familii cu un venit net lunar de până la 530 de lei pe membru de familie şi va intra în vigoare de la 1 noiembrie.

'Am decis mărirea alocaţiilor pentru sprijinul familiei, pentru 500.000 de copii (...). Această creştere va reprezenta câte 42 de lei pentru fiecare copil, pentru toţi cei 500.000 de copii care provin din familiile sărace, adică fiecare membru al familiei având până în 530 de lei. (..) Impactul bugetar pentru cei 500.000 de copii înseamnă 20 de milioane, pentru 2014, şi 245 de milioane, pentru 2015', a afirmat ministrul.

Rovana Plumb a subliniat că nu este vorba de mărirea alocaţiei de stat pentru copii, ci doar a celei de sprijin a familiei.

'Toţi ceilalţi copii vor primi câte 42 de lei, aşa cum este stipulat în legislaţie în ceea ce priveşte alocaţia de stat', a spus ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, prin acelaşi act normativ a fost aprobată şi 'aplicarea unui tratament egal pentru toţi copiii care se află în sistemul special de protecţie, respectiv pentru copiii care se află în îngrijire la familii, în plasament, şi care primesc 97 de lei. De la 1 noiembrie, vor primi 440 de lei , exact cât primesc şi copiii care sunt în grija asistenţilor maternali'.

Rovana Plumb a explicat că măsura vizează 20.000 de copii, iar efortul bugetar este de 6,5 milioane de lei pe lună.

De asemenea, alocaţia de hrană pentru copiii aflaţi în sistemul de protecţie specială şi adulţii cu dizabilităţi sau aflaţi în centre de îngrijire va fi dublată, a mai spus Rovana Plumb.

'Astăzi am adoptat în şedinţa de guvern hotărârea prin care, de la 1 decembrie, dublăm alocaţia de hrană zilnică pentru toţii copii care se află în sistemul de protecţie specială, respectiv 60 de mii de copii', a declarat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a adăugat că Executivul a aprobat, totodată, ca de la 1 ianuarie 2015 să fie dublată şi alocaţia de hrană zilnică pentru persoanele adulte cu dizabilităţi sau aflate în centrele de îngrijire.

'De asemenea, de la 1 ianuarie 2015, vom dubla alocaţia de hrană zilnică de la opt lei la 16 lei pentru toate persoanele adulte cu dizabilităţi sau care se află în centrele de îngrijire, reprezentând aproape 43 de mii de persoane', a mai declarat ministrul Muncii.

Impactul bugetar pe lunile rămase din 2014 în cazul alocaţiei de hrană se ridică la 4,5 milioane de lei pe lună iar pentru anul 2015 - la 45 de milioane de lei, a precizat Rovana Plumb.

'Pentru tot ceea ce înseamnă anul acesta avem în bugetul Ministerului Muncii, din bugetul de asistenţă socială. Pentru tot ceea ce înseamnă anul 2015 am provizionat să cerem pentru următoarea execuţie bugetară', a afirmat ministrul Muncii.
 

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 21:02
Răspunde | Votează email 0 email
Pop Madalin
Nu va suparati sunt un adoescent de 16ani care uraste ca sa nascut in romania. De ce ? Pai va spun eu niste motive:
Deci spuneti ca suntem egali da atunci eu de ce nu beneficiez de nimic numa cei din plasament sau cei adoptati mai bine nu ma nasteam . Fara suparare in tara asta nu mai exista legi si prntru marirea alocatiilor lor ce o sa faceti o sa taiati de la aceea ce muncesc adica ca si taicameu care ii la vreo 70 de km de casa sau de la maicamea plecata in italia pe care am vazuto de 2 ori in 8 ani de zile si asa din vina unor procese in derulare nu . De ce spunetim, de la cine o sa luati bani tot de la noi mi se pare ca sunteti niste oameni fara scrupule care inloc sa ajutati tara si sa faceti ceva pentru ca oameni sa nu mai plece si sa faca copii in invrajbiti sa uite trecutul lor si sa vrea cu tot dragu sa scape din aceasta tara de rahat. Deci ce aveti de spus la asta?
13 nov 12:47
Răspunde | Votează email 0 email
ana
si aceste milioane de la cine le luati?de la cei ce au salar 550lei?
19 oct 23:35
...îl înfierează păentru eventualele sale intenţii, pe romaniatv.net vedem cât de mare se ajutorul primit de familiile cu copii prin dublarea alocaţiei … de la vreo patruzeci şi ceva de lei la vreo optzeci  şi ceva .. enorm,...
19 oct 23:34
...îl înfierează păentru eventualele sale intenţii, pe romaniatv.net vedem cât de mare se ajutorul primit de familiile cu copii prin dublarea alocaţiei … de la vreo patruzeci şi ceva de lei la vreo optzeci  şi ceva .. enorm,...
16 oct 10:54
Răspunde | Votează email 0 email
NEDELEA
Buna ziua, vreau sa va intreb:pana cand aveti de gand sa lasati aceasta suma infima de 42 lei, cred ca stiti destul de bine ce poti cumpara pe aceasta suma, o cutie de lapte la un nou nascut ca de pampers nu poate fi vorba, sau daca mai ai si norocul sa divortezi ca mama aproape ca nu mai ai nici un drept cu atatea drepturi care s-au dat pentru tati sa aiba custodie comuna luptandu-se sa plateasca cat mai putina pensie. In aceasta tara nu te incurajeaza nimeni si nimic sa mai faci copii.
15 oct 20:22
Răspunde | Votează email 0 email
crina
AM O INTREBARE ..SE DUBLEAZA ALOCATIA DOAR LA ACELE FAMILII CARE AU ACEEA ALOCATIE SUPLIMENTARA?DE EX EU AM 2 COPII SI NU DEP ACEI 530 DAR NU MI-AM FACUT ALOCATIA ACEEA SUPLIMENTARA ASTA INSEAMNA CA NU SE DUBLEAZA SAU???
15 oct 16:56
...pentru sprijinul familiei, cu 42 de lei pentru fiecare copil, urmând ca de această măsură să beneficieze …read more ...
1
EUR
4.8074
RON
26 Feb
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H