Rovana Plumb: Reducerea CAS nu va afecta plata pensiilor şi a salariilor

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, afirmă că reducerea CAS este o măsură corectă şi sustenabilă, care este dorită de mediul de afaceri şi dă asigurări că adoptarea acesteia nu va afecta plata pensiilor şi a salariilor, transmite Agerpres.

24 iul. 2014, 11:00
Rovana Plumb: Reducerea CAS nu va afecta plata pensiilor şi a salariilor

‘Reducerea CAS este o măsură sustenabilă, cerută de mediul de afaceri, care nu va afecta plata pensiilor şi a salariilor, ci va încuraja crearea de noi locuri de muncă, iar pe cale de consecinţă vor fi mai mulţi contributori la fondul de pensii. Mai mult, toată clasa politică doreşte adoptarea acestei măsuri, cu excepţia taberei prezidenţiale. Guvernul Ponta crede în beneficiile acestei măsuri şi speră să o aplice cât mai repede cu putinţă’, spune Rovana Plumb, într-un comunicat de presă.

Plumb susţine că ‘opoziţia taberei prezidenţiale trădează intenţia acesteia de a relua modelul de austeritate dacă va mai prelua guvernarea’.

‘Adică ne putem aştepta din partea acestor oameni, dacă vor reveni la guvernare, la noi tăieri, la creşteri de taxe şi la concedieri’, a mai afirmat Rovana Plumb.

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis miercuri Parlamentului spre reexaminare legea privind reducerea CAS, exprimând îndoieli cu privire la sustenabilitatea acestei măsuri.